В Україні видаватимуть сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу

12 Травня 2021, 11:00
Фото ілюстративне 755
Фото ілюстративне

Україна матиме аналогічні європейським сертифікати вакцинації проти COVID-19.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 11 травня, – інформують у Міністерстві охорони здоров'я. 

«Українські сертифікати матимуть всю необхідну інформацію про вакцинацію, яку прогнозовано вимагатимуть країни Європейського Союзу та ВООЗ», – зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що кінцевого переліку вимог до паспортів вакцинації в ЄС поки немає, триває робота й українські фахівці перебувають у постійному діалозі з європейськими колегами.

Степанов також поінформував, що команда МОЗ разом із Міністерством цифрової трансформації розробила відповідне програмне забезпечення, яке дозволятиме отримувати сертифікати в режимі онлайн.

Очікується, що сертифікати вакцинації з’являться в Україні вже з 1 липня 2021 року.

Водночас міністр охорони здоров’я вкотре закликав політиків не маніпулювати інформацією щодо процесу вакцинації в Україні: всі вакцини, які використовують в Україні, сертифіковані або перебувають на розгляді ВООЗ та ЕМА.

Читайте також: 

Вакцинуватись від COVID-19 можна без сімейного лікаря

Менше ніж 550 українців отримали другу дозу вакцини проти коронавірусу

Менструальний цикл жінки не впливає на ефективність вакцини від COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024