Поліція Володимирщини отримала 12 звернень про вчинення домашнього насильства

12 Травня 2021, 16:15
1278

Три адміністративні протоколи та один заборонний припис – це перші результати роботи мобільної групи з протидії домашньому насильству у Володимир-Волинському районі.

Про це повідомляють на сторінці Володимир-Волинський районний відділ поліції у фейсбуці.

Мобільна група, котра виїжджатиме на повідомлення про конфлікти в родинах, у Володимир-Волинському районному відділенні поліції запрацювала у п’ятницю, 7 травня. До її складу входять працівники превенції – дільничні офіцери поліції та інспектори сектору ювенальної превенції. Поліцейські пройшли додаткову підготовку та відповідне навчання з протидії та реагування на факти вчинення насильства в сім’ї.

«За декілька днів роботи групи до територіального підрозділу поліції надійшло 12 звернень про вчинення домашнього насильства. Правоохоронці оперативно зреагували на правопорушення та припинили їх. У результаті складено три адміністративні протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та винесено 1 терміновий заборонний припис.  

Зауважимо, що домашнє насильство – це не лише фізичне чи сексуальне насильство (побої чи зґвалтування), а й психологічний тиск (образи й приниження, ігнорування почуттів особи) та економічні утиски (заборона працювати чи контроль сімейного бюджету)», – йдеться у повідомленні.

У Володимир-Волинському районному відділенні поліції нагадують: якщо ви або ваші близькі потерпаєте від домашнього насильства, не замовчуйте проблему і негайно звертайтеся до поліції - телефонуйте «102». 

«Ми реагуємо на кожен виклик й всіляко намагаємося протидіяти цьому негативному явищу. Пам’ятайте також, що в напрямку протидії насильству працює не лише поліція, а й служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, місцева влада та представники громади, які дотичні до захисту прав та законних інтересів громадян», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наркотики, зброя і крадені речі: у Володимирі провели масштабні обшуки



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39