У Володимирі-Волинському може з'явитися нова освітня установа

13 Травня 2021, 15:15
Школа/фото ілюстраційне 1934
Школа/фото ілюстраційне

У Володимирі-Волинському на найближчій сесії міської ради обговорять подальше існування початкової ланки ліцею «Центр освіти».

Про це на щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ повідомив міський голова Ігор Пальонка.

На початку навчального року в обласному управлінні освіти керівництво ліцею «Центр освіти» попередили про припинення фінансування початкових класів. А на нещодавній сесії Волинської обласної ради прийняли рішення структури окремих закладів освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області привести у відповідність до вимог чинного законодавства. Відтак керівникам Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради Валентину Вірковському, Люблинецького ліцею Волинської обласної ради Михайлу Бортнюку та Княгининівського ліцею Волинської обласної ради Євгенію Возняку потрібно з 1 вересня 2021 року провадити освітню діяльність виключно на рівнях базової та профільної середньої освіти, не здійснювати набір (добір) учнів у 6-7 класи.

Читайте також: У Володимир-Волинському ліцеї «Центр освіти» не буде початкових класів

У Володимирі вже провели попередню робочу зустріч за участю фінансистів, депутатів, начальника відділу освіти та керівництва навчального закладу, під час якої обговорили цю ситуацію. 

«Зважаючи на численні звернення та клопотання батьків, вирішили узяти початкові класу ліцею на місцевий баланс, що обійдеться нам орієнтовно у 2 мільйони гривень на рік. При чому заробітну плату педагогічним працівникам забезпечуватиме освітня субвенція. На мою думку, потрібно зберегти початкову школу на базі цього навчального закладу, ставши міській раді її засновником. Тим паче, що згідно з освітньою реформою наповненість класів має бути не більше  24 учнів, а зараз у багатьох школах міста класи уже переповнені. Тож будемо обговорювати з депутатами створення окремої юридичної особи, яку в майбутньому  об’єднаємо із дитячим садком, під час чергового засідання сесії», – зазначив очільник громади. 

Читайте також: Наркотики, зброя і крадені речі: у Володимирі провели масштабні обшуки

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024