Польські роботодавці просять уряд створити умови для масового щеплення українців

14 Травня 2021, 17:15
Заробітчани/Фото ілюстративне 1006
Заробітчани/Фото ілюстративне

Роботодавці Польщі хочуть вакцинувати іноземних працівників, аби ті могли швидше приступити до роботи, бо бракує робочих рук.

Все більше працівників з України приїжджає у Польщу на роботу, а роботодавці думають над тим, як їх вакцинувати від коронавірусу, проте чіткої відповіді вони так і не отримують, пише inPoland.

«Ми вже прийняли рішення про організацію щеплень для наших працівників. Зараз ми перебуваємо на стадії обговорення з нашими клієнтами того, як здійснити цю дію якомога ефективніше, але ми отримуємо суперечливу інформацію щодо правил вакцинації іноземців», – каже Міхал Вєржковський, директор агентства з працевлаштування групи EWL, яке спеціалізується на наборі працівників з України.
 


Як підкреслює роботодавець, шанси на те, що українці приїдуть до Польщі вже вакциновані, невеликі. А щеплення мільйона іноземних робітників дозволить швидше отримати колективний імунітет.

До слова, економічні мігранти готові вакцинуватись у Польщі, згідно з останніми дослідженнями групи EWL, які опублікувала «Rzeczpospolita». За їх словами, 36 відсотків іноземних працівників (переважно з України) заявляють про свою готовність робити щеплення в Польщі.

Читайте також: Генконсульство Польщі у Луцьку відновлює прийом громадян з 5 травня

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39