У Володимирі створять перше у місті соціальне шкільне підприємство

17 Травня 2021, 16:15
Команда Володимир-Волинської ЗОШ №5 імені А. Кореневського 1460
Команда Володимир-Волинської ЗОШ №5 імені А. Кореневського

Команда Володимир-Волинської ЗОШ №5 імені А. Кореневського – серед десятки кращих шкіл України, котрі узяли участь в українсько-німецькому проєкті «Social Student Companites to Activate the Youth» (Соціальне шкільне підприємництво).  

Проєкт ЗОШ №5 був відібраний з понад 200 шкіл з усієї України. Тож уже наступного року на базі навчального закладу буде створене перше у місті соціальне шкільне підприємство, а саме Центр дозвілля для молоді, інформують на офіційному сайті громади. 

«Ми ставили собі за мету перемогти у проєкті «Social Student Companies to Activate the Youth» (соціальне шкільне підприємництво). Наша  команда перемогла і ми потрапили у десятку найкращих шкіл України! Перемога не завжди означає бути першим, але ми стали лідерами – неперевершеними, дружніми й отримали море позитивних емоцій, бо ми – команда», – розповідає учениця 9-Б класу ЗОШ № 5 Симчук Юлія.

Наступний етап участі у проєкті – навчальні тренінги для кураторів. В кінці травня у такому тренінгу візьме участь заступник директора цього навчального закладу Олександр Тарасюк, який курує створення шкільного підприємства.

Восени навчатимуться учні, які залучені у проєкті, далі буде створено громадську організацію і почнеться робота з відкриття «підприємства» на розвиток якого школа отримає грант у сумі одна тисяча євро. Передбачається, що на базі школи запрацює Центр дозвілля для молоді, де будуть проводитись творчі вечори, конкурси та різні цікаві заходи.

Соціальні шкільні підприємства вже довели свою користь. Наприклад, у Німеччині працюють понад 10 тисяч таких фірм, до яких залучено понад 130 тисяч школярів. В Україні вже також з’являються перші СШП, зокрема, у Донецькій, Луганській, Житомирській, Одеській та Львівській областях, а завдяки перемозі ЗОШ №5 соціальне шкільне підприємництво буде і на Волині у Володимирі-Волинському.

Довідково: 

Соціальне шкільне підприємництво (СШП) – один із найефективніших методів формування в молоді соціальної відповідальності. Започаткувавши СШП, учні вчаться в ігровій формі та у проєктний спосіб брати у свої руки ініціативу, приймати рішення, формувати команди, змінювати навколишнє середовище.

Школярі самостійно контролюють усі етапи роботи своїх «фірм»: від реєстрації – до організації виробництва, від просування – до збуту продукції. Так вони набувають досвіду. Задача вчителів – забезпечити всі необхідні умови для відкриття та діяльності СШП, а за можливості – інтегрувати діяльність підприємства в освітній процес.

Читайте також: У Володимирі завершують ремонтувати вулицю Незалежності. ФОТО

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024