Володимирчан просять поквапитись, аби отримати готівку за заощаджене тепло

16 Серпня 2017, 12:22
8215

В управліннях соціального захисту міста Володимира-Волинського та району просять не зволікати громадян, які мають право на монетизацію залишків субсидії.

Нагадуємо, що в рамках урядової програми монетизації підтримки населення вже до вересня родини, що зекономили гроші по субсидіях на газ та електроенергію, отримають від держави до 700 гривень компенсації. 

Як повідомив нам начальник міського управління соцзахисту населення Олександр Смикалюк, станом на 16.08. 2017 року в управлінні соціального захисту міськвиконкому Володимир-Волинської міської ради заяви на виплату частини зекономлених субсидій прийнято від 631 мешканця міста. І це при тому, що 1632 домогосподарств Володимира-Волинського, в яких є економія по газу та електроенергії, мають право на виплату згідно програми монетизації.

- Пасивність городян просто вражає, - каже начальник управління. - Це ж реальна можливість повернути заощаджені кошти, а нею не поспішає скористатися навіть половина домогосподарств, які мають право на виплату згідно програми монетизації. А поспішати треба, бо заяви в органах соцзахисту прийматимуть лише до вересня.

Дійсно, тим мешканцям Володимирщини, які ще не звернулися в органи соцзахисту варто поспішити, бо з дня на день мають прийняти Постанову, згідно якої будуть нараховуватися згадані грошові відшкодування.

До слова, кількість заяв, написаних у районне управління соціального захисту, набагато більша. Чомусь у районі споживачі більше зацікавлені у тому, аби повернути частину зекономлених коштів.

Нагадуємо, що ж необхідно зробити для отримання готівки за заощаджені енергоресурси на опалення. Відповідно до урядового проекту монетизації частини зекономлених субсидій, який передбачає грошову виплату енергоощадним родинам - еквівалент вартості 150кВт електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 куб.м. газу. Максимальна сума коштів, яку зможуть отримати українці, - 135 гривень за заощаджену електроенергію і близько 700 гривень за зекономлений обсяг газу. Якщо громадянин, який має заощаджену субсидію на газ або електроенергію, не був включений до відповідного списку на монетизацію, він може звернутися до підприємства з проханням включити його в додатковий список.

Жителі міста, які мають право на отримання цієї компенсації, повинні написати заяву вже в управлінні соціального захисту населення з 1 липня по 1 вересня цього року.

Кошти перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача в банківській установі або будуть виплачуватися через відділення поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта».

Контактний телефон для довідок +38 (03342) 2-26-45 - управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024