У Володимирі-Волинському рахують, у скільки обійдеться процедура перейменування міста

18 Травня 2021, 16:00
Місто Володимир-Волинський 8832
Місто Володимир-Волинський

У Володимирі-Волинському знову заговорили про перейменування міста на Володимир. Цього разу це питання порушив народний депутат України Ігор Гузь.

Це питання також винесуть на найближчу сесію міської ради, повідомив міський голова Ігор Пальонка на щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

Очільник громади розповів, що планує зустрітись із керівниками депутатських фракцій міськради, аби дізнатись їхню думку. Після цього проєкт рішення готуватимуть на чергову сесію, яка відбудеться 4 червня.

«Зараз секретар та юристи міської ради вивчають це питання, аби не виникло ніяких юридичних колізій. Хочемо також провести роз’яснювальну інформаційну кампанію щодо того, скільки коштуватиме місту перейменування  і чи виникатимуть якісь незручності у  жителів. Після перейменування нам потрібно буде поміняти печатки, таблиці офіційних установ та в’їзні знаки, проте мешканцям не потрібно буде змінювати документи, окрім випадку, коли продається чи переоформляється нерухомість. Маю досвід по перейменуванню вулиць, коли мешканці зовсім не відчули незручностей від таких змін. Тож будемо рухатись у цьому напрямку і я впевнений, що нам вдасться це зробити», – зазначив очільник громади.

Читайте також: Депутати вирішили не перейменовувати Володимир-Волинський

Нагадаємо, влітку 2020 року депутати Володимир-Волинської міської ради попереднього скликання не проголосували за перейменування міста Володимира-Волинського.

Автор одного з проєктів рішення стосовно перейменування міста – начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Роман Віслобоков. В ньому йдеться про те, що на даний час істориками не віднайдено жодного юридичного документа, за яким місто Володимир-Волинський отримало до своєї назви приставку «Волинський». Окрім того, автор проєкту вважає, що нині немає потреби вказувати у назві міста його приналежність до Волинської області, бо в Україні немає інших міст, які мають назву Володимир.

Ще один проєкт рішення, який розглянули депутати, «Про повернення місту первинної історичної назви Ладомир» авторства депутата Ярослава Жука.

Проте жоден із проєктів не знайшов підтримки у депутатів.

Читайте також: Чи варто переназивати Володимир-Волинський. Цитатник з інтерв’ю історика Віталія Скальського

 

Коментарі
19 Травня 2021, 00:54
Більше проблем немає ? Ідіоти-депутати на чолі з гузьом ...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024