Дорожнє покриття траси Луцьк - Володимир кладуть за новою технологією

17 Серпня 2017, 08:15
9257

16 серпня 2017 року, голова районної ради Роман Гук та керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк взяли участь у виїзній нараді, яку очолив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. 

Аби обговорити стан проведення капітального ремонту дороги Н-22 Луцьк – Володимир-Волинський її вирішили провести безпосередньо біля с. Смолигів Луцького району, куди з’їхалися перший заступник голови ОДА Олександр Степанцов, директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Іван Мирка, начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, голови Локачинської та Луцької райдержадміністрацій Віктор Дудечко та Ігор Ярмольський, Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, а також голови сільських рад, повз які проходить ця автотраса. 

Основні завдання, на яких варто зараз зосередити свої сили, окреслив керманич області: перше – це дорожнє покриття, яке, за словами Володимира Петровича, кладеться за новою технологією, що до цього на Волині не використовувалася; друге – залучення до роботи бюджетів усіх рівнів.

Як уже відомо, дорогу від Луцька до Володимира-Волинського ремонтують за кошти, отримані від перевиконання індикативних показників митниці. А також за кошти обласного та місцевих бюджетів, залучені на умовах співфінансування. За таким же принципом, беручи до уваги Постанову Кабміну, було відремонтовано дорогу Н-17 Луцьк-Горохів – Львів.

Також у ході розмови очільник області зазначив, що у рамках ремонту дороги не варто забувати і про організацію освітлення біля населених пунктів, в тому числі й освітлення пішохідних переходів, організацію з’їздів та благоустрій узбіч. Враховані і 4 площадки для технічного контролю, де будуть встановлені мобільні вагові комплекси.

- Усіх причетних до цієї справи ми запросили сьогодні для того, аби окреслити обов’язки кожного, - наголосив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області. – Підрядні організації та Служба автомобільних доріг області забезпечує роботи з дорожним покриттям, облавтодор задіяний у підготовці полотна дороги та забезпечення допоміжних робіт, сільські, селищні ради, на території яких проходить дорога, беруть на себе разом з районною владою питання благоустрою зупинок.

Дуже велика робота повинна, за словами керманича ОДА, бути проведена і по інформуванню водіїв – заміна дорожних знаків, встановлення туристичних вказівників та облаштування рекреаційних зон.

Загалом, на відрізок дороги, що з’єднує обласний центр та княжий град буде спрямовано 700 млн.грн. 100 млн грн із рахунку облдержадміністрації за виконані роботи вже перераховано підрядникам. Останні ж переконують, що до жовтня місяця впораються із основними роботами.

У рамках цієї робочої зустрічі голова районної ради Роман Гук обговорив з Володимиром Гунчиком і ряд моментів стосовно поточних ремонтних робіт, які зараз проходять на відрізку автошляху Верба – Кладнів.

Наступна виїзна нарада по питанню відновлення дороги Луцьк-Володимир-Волинський запланована у вересні місяці, де про проведену роботу будуть звітувати не лише виконавці: Служба автомобільних доріг області, департамент інфраструктури ОДА та підрядники, а й сільські та селищні голови.


1



 

Коментарі
17 Серпня 2017, 22:31
А чому документація злочинною російською? Чи у нас державної мови нема?.. Чи картографія у нас від сусідів- своєї нема?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024