На кладовищах Володимира впорядкують доріжки та зріжуть дерева

19 Травня 2021, 18:15
Федорівське кладовище 1072
Федорівське кладовище

На «Федорівському» кладовищі Володимира-Волинського планують впорядкувати асфальтні доріжки між секторами із захороненнями.

Про це Район.Володимир-Волинський дізнався на щотижневому брифінгу міського голови Ігоря Пальонки з представниками місцевих ЗМІ.

Окрім того, очільник громади пообіцяв, що уже найближчим часом зріжуть усі дерева на старому Ладомирському кладовищі.

«Нещодавно зустрічався із матерями загиблих бійців АТО, котрі порушили питання ремонту асфальтних доріжок на Федорівському кладовищі. Дане доручення комунальникам та управлінню ЖКГ, спеціалісти якої виїжджали на місце та уже міркують над майбутніми ремонтними роботами. Хоча коштів на такий ремонт у бюджеті на цей рік не передбачено, проте будемо шукати вихід. Щодо Ладомирського кладовища, то восени там плануємо зрізати усі старі дерева, яких є більше двадцяти», – зазначив очільник громади під час брифінгу.

Читайте також: У Володимир-Волинській громаді до великодніх свят впорядкують 10 кладовищ

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському закінчуються місця для поховань на Федорівському кладовищі. Наразі місцева влада шукає місце під новий цвинтар.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському є два кладовища Ладомирське і Федорівське. Нині поховання проводять лише на Федорівському кладовищі.

Ладомирський цвинтар є одним із найстаріших на Західній Україні, історики стверджують, що заснований він у середині ХІХ століття. На даному кладовищі поховано понад 15 тисяч людей. Найдавніше поховання датоване 1830 роком.

На Федорівському кладовищі місць для захоронення стає все менше. Площа кладовища становить приблизно 14 гектарів.

Читайте також: Жителі села Ласків сплачуватимуть добровільні внески на благоустрій кладовища

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024