Чутки про закриття ринку у Володимирі: що міська влада каже підприємцям

20 Травня 2021, 10:15
Ринок «Підзамче» 4204
Ринок «Підзамче»

У Володимирі-Волинському відбулися зустрічі місцевих підприємців та представників влади.

На зустрічі, яку ініціював Фонд підтримки підприємництва «Бізнес-центр», були присутні міський голова Ігор Пальонка, його заступниця Любов Саць та місцеві підприємці, інформують на офіційному сайті громади.

 Таких зустрічей за останній тиждень відбулося дві – 14 травня із членами ГО «Спілка підприємців і промисловців» та  18 травня із підприємцями КП «Речовий ринок».

На обох зустрічах підприємці мали нагоду порушити ряд питань, які їх хвилюють та отримати відповідь із перших вуст очільників міста. Зокрема, підприємців цікавила міська програма підтримки місцевого бізнесу, інформація про найбільших платників податків у громаді та робота ФПП «Бізнес-центр», котра спрямована на підтримку підприємців.

Директорка Фонду Христина Литвинчук розповіла про заплановані «Бізнес-центром» на цей рік заходи.

Підприємців цікавило чи планується у місті зменшення податкового навантаження на бізнес, зокрема малий і середній, і тих податків, ставка яких залежить від рішення депутатського корпусу. На що отримали відповідь про те, що платники єдиного податку І групи за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року були звільнені від сплати єдиного податку, а також від сплати ЄСВ за себе. Щодо розміру місцевих податків, то, провівши аналіз ставок податку, які встановлені (або будуть встановлені) у сусідніх містах, таких як  Луцьк, Ковель і Нововолинськ, вони є нарівні із запропонованими. Так, ставки єдиного податку пропонується встановити для першої групи платників єдиного податку 10% до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, для другої групи платників єдиного податку 20% до розміру мінімальної заробітної плати.

Окрім питань, підприємці висловлювали і свої пропозиції. Зокрема, Сергій Радкевич запропонував проводити навчання у школах підприємницької діяльності, створити при виконавчому комітеті міськради робочу групу з питань забезпечення своєчасності сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів, а також оновити програму сприяння розвитку малого і середнього підприємництва.

Підприємець Андрій Кандиба висловив побажання, щоб ФПП «Бізнес-Центр» не дублював послуги контролюючих органів нашої громади. За його словами, місцеві підприємці мають змогу пройти курси підприємницької діяльності у міськрайонній філії Волинського центру зайнятості та в місцевому навчально-виробничому комбінаті, а не звертатися за «дублюючими» послугами ФПП «Бізнес-Центр».

На зустрічі з підприємцями ринку, яка відбулась у вівторок, 18 травня, порушувались питання чуток щодо закриття ринку, підключення до мережі енергопостачання та до безпровідного інтернету, а також ремонту вбиральні.

Схвильованих чутками підприємців, заспокоїв міський голова Ігор Пальонка, адже підприємці, які мають укладені договори оренди на торгівлю, можуть бути спокійні, бо закриття ринку зараз не на часі. Щодо підключення до мережі електропостачання, то буде створена робоча група, яка досконало вивчить таку можливість.

Як запевнив директор КП «Речовий ринок» Сергій Крищук, громадська вбиральня буде відремонтована до 1 червня цього року, а благоустрій ринку, в тому числі доступ до WI-FI, можна забезпечити лише шляхом збільшення орендної плати. Заступниця міського голови Любов Саць зауважила, що орендна плата на ринку є мінімальна і складає 55 гривень і є найнижчою на території міста Володимира-Волинського, а також сусідніх Нововолинська та Ковеля. Крім того, заступниця міського голови повідомила, що керівник «Речового ринку» повинен навести лад у договорах, адже серед них є чимало орендарів, котрі уже припинили підприємницьку діяльність.

Читайте також: Померли жительки Володимирщини, у яких підтвердили COVID-19




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024