У деяких селах Володимир-Волинської громади ще досі немає централізованого вивозу сміття

21 Травня 2021, 14:00
Під час прийому 1049
Під час прийому

Мешканці села Дігтів, Володимир-Волинської громади нарікають на вуличне освітлення і на відсутність централізованого вивозу сміття.

Про ці та інші проблеми мешканців громади йшлося на виїзних прийомах у селах Дігтів та Суходоли, на яких були присутні очільник громади Ігор Пальонка сільський староста Андрій Самчук, землевпорядниця Інна Лесь та поліцейський офіцер громади Андрій Грицюк, інформують на офіційному сайті громади.

Дігтівці укотре порушили питання ремонту дороги від села до траси, що між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ. Як пояснив міський голова, дана дорога має статус загального користування місцевого значення, по паспорту є білощебеневою, тож якщо робити поточний ремонт, то її потрібно підсипати щебенем. Утім, від цього вона навряд чи стане більш зручною, тому цього року планується виготовлення проєкту на капітальний ремонт дороги, який буде проводитись за кошти місцевого бюджету.

Цікавились жителі села переоформленням субсидій, майбутнім сільського ФАПу, який не працює через відсутність фельдшера, нарікали на вуличне освітлення, яке деінде потребує заміни лампочок, а також на відсутність централізованого вивозу сміття. Як пообіцяв Ігор Пальонка, уже з червня до Дігтева приїздитиме трактор для збору сміття,  лампочки на ліхтарях замінять, а пошуком фельдшера нині займається керівництво КП «ЦПМД».

Повідомили дігтівці про необхідність викорчувати пеньки на кладовищі та відновити пам’ятний знак на символічній могилі загиблим у роки Другої світової війни. Міський голова особисто оглянув сільське кладовище, аби оцінити ситуацію. 

Обговорили під час прийому громадян і можливі варіанти як можна використовувати приміщення колишньої початкової школи села Дігтів. Жителі пропонують організувати там осередок для відпочинку та дозвілля молоді, де можна буде проводити творчі гуртки, дискотеки та тематичні вечори. З цього приводу міський голова висловив бажання зустрітись окремо з ініціативною молоддю села.

У Суходолах перш, ніж розпочати прийом громадян, Ігор Пальонка оглянув школу, де за останні роки провели чимало ремонтних робіт, завдяки чому у навчальному закладі стало значно тепліше та затишніше.

На прийомі громадян, який відбувся поблизу Суходільської школи, міського голову просили посприяти встановленню систем відеоспостереження у дитсадку та в опорному навчальному закладі, а також покласти бруківку на шкільному подвір’ї, а у дитсадку облаштувати новий дитячий майданчик. Цікавились ремонтом дороги Вощатин – Ласків – Суходоли та сільського будинку культури, де цього року планується реконструкція тепломережі, а також повідомили про проблеми із водопостачанням на двох вулицях села.

Читайте також: Дитсадки у Володимирі влітку йдуть на канікули: коли і на скільки





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024