У Володимирі урочисто відкрили майстерню народної творчості Анатолія Бойка

23 Серпня 2017, 15:46
9277

Сьогодні 23 серпня, в урочистій обстановці було відкрито виставкову залу, майстерню народної творчості Анатолія Бойка.

Анатолія називають волинським Фаберже, проте сам майстер стримано реагує на таке порівняння: адже він не переспівує чиїсь роботи, а створює свої, не менш прекрасні та самобутні.

Проте майстер не тільки з яйцями чуда-дива творить, він ще й добре володіє пензлем, виготовляє прекрасні роботи з дерева, очерету, лози, скла, вишиває, плете гачком, малює графіку… Техніку ковки сріблом по яєчній шкарлупі Анатолій винайшов сам і їй нема аналогів у світі.

А 26 листопада 2015 року в приміщенні Верховної Ради України, талант нашого земляка навіки закарбували у «Книзі рекордів України». Фіксували рекорд за номінацією «Найбільша колекція яєчної шкарлупи, оздобленої металом».

Майстер давно працював у крихітній майстерні, створював власні шедеври, ділився своїми знаннями та вміннями зі своїми учнями та мріяв про нове, більш просторе приміщення, де б можна було нормально працювати та облаштувати хорошу виставкову залу.

Така можливість у митця з'явилася нещодавно і сьогодні відбулося урочисте відкриття виставкової зали, майстерні народної творчості Анатолія Бойка. 

Отож, привітати майстра з такою визначною подією прийшли представники міської влади, колеги-митці, представники громадських організації, друзі. 

«Від усієї душі, Анатолію, бажаю вам невичерпної енергії, натхнення, втілення багатьох ідей на благо рідного міста, і нашої неньки України, а також міцного здоров’я. Міська влада і надалі підтримуватиме ваші починання і розвиток мистецтва у нашому місті », – зазначив мер міста Петро Саганюк, який теж завітав на відкриття майстерні та виставкової зали майстра.

В свою чергу митець подякував керівництву міста за надане і облаштоване приміщення за кошти міського бюджету, за постійну підтримку і сприяння у діяльності, та запевнив, що і надалі своїми роботами прославлятиме рідне місто на весь світ.

Далі були теплі слова вітання та подарунки від володимирських митців, представників громадських організацій, друзів та колег.

1



1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

2

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024