Виконання бюджету та допомога учасникам АТО: які питання розглядали на засіданні громадської ради в районі

23 Серпня 2017, 16:52
7673

22 серпня відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації, на порядок денний якого виносилися питання допомоги сім'ям загиблих учасників АТО та виконання районного бюджету за 6 місяців 2017 року.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Голюк звернула увагу присутніх на те, що окремої районної програми по допомозі сім'ям загиблих учасників АТО немає. Але рішенням сесії районної ради була прийнята Програма підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017 рік. Відповідно до якої одноразову грошову допомогу у цьому році отримали два учасники АТО та мати загиблого бійця, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Також зі слів Наталії Орестівни стало відомо, що відповідно до районної Програми соціального захисту населення,учасникам антитерористичної операції теж передбачені матеріальні виплати, які здійснюються ще із 2014 року. Відтак, у цьому році грошову допомогу отримало 55 учасників АТО на загальну суму 110 тис. грн. У 2015 році- 41 учасник на суму 71 500 грн., 2016 - 34 особи одержали 57 000 грн. У 2017 році лише 16 учасників АТО було виплачено 18 600 грн. Таку різку зміну кількості осіб, яким виплачується грошова допомога начальник управління пояснила тим, що у районі створено дві об'єднані територіальні громади - Зимнівську та Устилузьку, які мають свої окремі бюджети.

Цікавило представників громадської ради і питання отримання учасниками АТО путівок для оздоровлення у санаторії.
- Учасники антитерористичкої операції мають змогу щороку оздоровлюватися у санаторіях країни, - зазначила Наталія Голюк. - Відтак, цьогоріч цією можливістю скористалося уже 7 жителів району. Все що для цього потрібно - це довідка із лікарні, з якою ви приходите до нас.

По завершенню обговорення громадська рада вирішила рекомендувати головам сільських рад розмістити у доступних для людей місцях більш детальну інформацію про Програми, які діють на території району щодо надання матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, а Володимир-Волинській міськрайонної організації ветеранів та інвалідів АТО запропонували запросити на свої загальні збори представника управніння соціального захисту населення райдержадміністрації, який би детально розповів про пільги, які їм передбачені законом.

Наступне питанням, яке розглянули на засіданні - виконання районного бюджету за 6 місяців 2017 року. Начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Бондарук коротко проаналізувала доходи та видатки району за півроку, наголосивши при цьому, що найбільш платоспроможними є бюджети Оваднівської та Березовичівської сільських рад. 

Наступне засідання заплановане на 28 вересня 2017 року.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024