У Володимирі-Волинському розбиралися, чому збитковий місцевий водоканал

25 Травня 2021, 10:43
2723 Джерело: https://volodymyrrada.gov.ua

У Володимир-Волинській міськраді на засіданні робочої групи з аналізу причин збиткової та малоприбуткової  діяльності комунальних підприємств за I квартал 2021 року, яку очолила заступниця міського голови Любов Саць, розглянули фінансовий стан водопровідно-каналізаційного господарства, СРБП «Володимирліфт»,  КП «Містопроект», а також хід ліквідації КТП БТ «Роксолана».

Як поінформував начальник управління водопровідно-каналізаційного господарства  Сергій Луцюк, від основної діяльності очолюване підприємство отримало прибутки в сумі 35,7 тисяч гривень. Натомість збитки водоканалу за перший квартал  2021 року в загальному склали 598,7 тисяч гривень, йдеться на сайті міської ради.

Основними причинами збитковості є: сплачені штрафні санкції – 306,9 тисяч гривень, комісія за користування кредитом (прострочення ПДВ) – 79,5 тисяч гривень, утримання КНС на території КМП – 21,0 тисяч гривень, витрати на утримання відділу збуту – 183,7 тисяч гривень (які не передбачаються в тарифі). Окрім цього, критична ситуація із боржниками, котрі не сплачують за послуги, які надає водоканал.

«Єдиний засіб боротьби із боржниками – звернення до суду. Додам, усі наші звернення задовільнені, 42 справи по стягненню заборгованості знаходяться у виконавчій службі. Однак за квітень вдалося стягнути лише 5 тисяч гривень із загальної суми заборгованості, яка становить понад 4.1 мільйона гривень, що дорівнює двомісячному об’єму послуг водоканалу. Серед злісних неплатників – здебільшого забезпечені люди, чимало з них займається підприємництвом. Є також ті, які принципово роками не платять. Інколи їхній борг сягає понад тридцять тисяч гривень», – зазначив Сергій Луцюк.

На питання заступниці міського голови Любові Саць чи зможе ситуація на підприємстві поліпшитись до кінця року, Сергій Луцюк зазначив, що ситуація покращиться, оскільки планують підняти тариф для споживачів з 01.07.2021 року.

Коментарі
26 Травня 2021, 05:18
Шановні, знову за борги других будуть платити добросовістні платники? Підняття тарифів сумми боргів тільки зьільшать
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024