У Володимир-Волинській громаді з'явилась перша патронатна сім'я. ФОТО

27 Травня 2021, 17:55
Патронатна сім'я 1181
Патронатна сім'я

Надія та Олександр Степанюки із села Дігтів створили першу патронатну родину у Володимир-Волинській громаді.

Про це повідомляє газета «Слово правди».

Урочисте підписання угоди відбулось у їхньому великому затишному домі, куди завітав з подарунками голова громади Ігор Пальонка з заступником Андрієм Гудимом, а також керівниці служби у справах дітей виконкому міської ради та міського центру соцслужб Лілія Сидорук і Вікторія Юхимюк, на плечі яких лягли усі попередні організаційні моменти та подальший супровід родини.

«Місце знайдеться усім», – говорить мама Надія Олександрівна, яка зацікавилась створення патронатної сім’ї, випадково почувши про неї у службі в справах дітей, куди звернулась за довідкою. Відтак, родина пройшла відповідний навчальний курс, розроблений мультидисциплінарною командою фахівців у сфері захисту дитинства. А після оформлення документів мама стала патронатною, а її старша, повнолітня донька – помічницею.

Сім’я за умовами постанови, що регламентує діяльність таких форм влаштування дітей, прийматиме у своє коло неповнолітніх, котрі в силу життєвих труднощів тимчасово залишились без піклування батьків. Таке перебування дітей у родині триватиме на період налагодження їхніми біологічними батьками умов для життя і виховання неповнолітніх, або мінімізації складних життєвих обставин, або ж до вирішення долі дитини в судовому порядку та влаштування її до інших, постійних форм сімейного виховання – прийомної сім’ї, ДБСТ чи опікунської родини.

Вже у день відкриття, відразу після урочистостей, сім’я Степанюків зустрічала двох перших вилучених з родини дітей шести і 12 років, яких привезли із притулку, що в місті Рожище.

Подружжя Степанюків, що зважилось надавати тимчасовий прихисток знедоленим дітям, – Надія з Олександром, яким Бог не дав власних дітей, свого часу створили прийомну сім’ю для осиротілих братика й сестрички з одного із сіл нашого району, а опісля того всиновили та вдочерили ще вісьмох дітей з різних куточків України.

Читайте також: У Володимирі-Волинському створять ще один навчальний заклад

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024