Володимирські школярі вдало виступили на Всеукраїнському фестивалі робототехніки

03 Червня 2021, 09:00
1365

В останні дні травня школярі з Володимира-Волинського взяли участь у Всеукраїнському фестивалі ROBOTICA+ROBOFIRST.

Свої знання та вміння на фестивалі продемонструвала спільна команда  розвиваючого центру SMARTUM  та Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського.

Загалом на фестивалі зібралося близько трьох тисяч юних робототехніків, винахідників, любителів LEGO, гостей та вболівальників.

Володимирські винахідники показали високий рівень знань з програмування і складання роботів та були відзначені грамотами, приємними подарунками й сертифікатами.

Довідково:

Робототехніка – це прикладна наука, що займається проєктуванням, розробкою, будівництвом, експлуатацією та використанням роботів та робототехнічних систем. З якою метою? Щоб автоматизувати складні технологічні процеси та операції. Робототехніка є серед обов'язкових предметів майже у всіх європейських школах.

Робототехніка — це сьогодення, це невід'ємна частина майбутнього наших дітей. Цей напрям набирає величезних обертів. Сьогодні роботи виконують різні функції, навіть оперують людей. 

Головна фішка вивчення цього предмету – практичний формат. І найважливіше – ця наука об’єднує програмування, алгоритміку, логіку, механіку, математику, проєктування та фізику. Створюючи щось цікаве та незвичайне, дитина не тільки розвиває творчі здібності, але й підтягує рівень знань з точних наук.

Сьогодні в багатьох містах функціонують школи з робототехніки та програмування. 

Читайте також: Відомо, коли в школах Володимир-Волинської громади пролунає останній дзвоник

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024