Громади Західної України дізналися більше про просторове планування

05 Червня 2021, 09:00
573

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує навчання з просторового планування для понад 80 громад з шести областей Західної України.

Про це Район.Володимир-Волинський інформує Волинський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Нинішній захід – це продовження циклу навчальних семінарів для спеціалістів громад з просторового планування та управління природними ресурсами які організовані Програмою. Розуміння організації простору в громаді та наявних ресурсів є основою підготовки якісної стратегії як на місцевому рівні, так і на вищих рівнях стратегічного планування.

Нинішня зустріч була присвячена принципам просторового планування в Україні. Під час заходу досвідчені експертки Катерина Степчук та Тетяна Данилів торкнулися взаємозв’язків між різними рівнями містобудівної документації, стратегіями розвитку.

Вони підкреслили, що діяльність громад слід планувати, враховуючи дослід інших країн. Також потрібно сфокусувати увагу на державній стратегії розвитку, обласних стратегіях, регіональних особливостях.

«Стратегія визначає, а містобудівна документація відображає», – ось яка найголовніша теза пролунала під час навчання.

Детальніше обговорили новації та виклики в системі просторового планування в Україні та території з особливим режимом використання, зокрема, історичної забудови, природно-заповідного фонду, рекреаційного та оздоровчого призначення, лісового фонду, водного фонду, санітарно-захисні зони та охоронні зони навколо чинних об’єктів тощо.

Вдало доповнили захід інтерактивні вправи, які провели експертки.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» ініціювала навчальну програму «Кроки для Спеціалістів 2021. Онлайн-версія» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

Представники територіальних громад дізнаються про елементи  просторового планування на рівні територіальної громади, ознайомляться з основними викликами, що стоять перед громадами, і, сподіваємося, знайдуть для них розв’язання; більше дізнаються про всі види містобудівної документації в територіальній громаді та їх використання; зрозуміють, в чому цінність земельних та інших природних ресурсів; ознайомляться із найкращими практиками та можливостями щодо інвентаризації природних ресурсів.

Навчальна програма складається з 5 онлайн-семінарів, які відбудуться у травні та червні, а завершиться експертна підтримка у листопаді 2021 року. Також для громад, які беруть участь у програмі, створена спеціальна платформа для обміну думками та досвідом.

Читайте такожПрофесійне футбольне поле в Липинах планують відкрити у вересні

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024