Помер волинський журналіст та письменник родом з Володимира

06 Червня 2021, 10:40
Ігор Ольшевський 1743
Ігор Ольшевський

Помер відомий на Волині письменник та журналіст, лауреат літературно-мистецьких премій Ігор Ольшевський.

Про втрату на свої сторінці у фейсбуці повідомила голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк.

«Невтішні, невимовно сумні новини: на жаль, подався у Засвіти наш Ольшевський Ігор.. Світла пам'ять, дорогий Друже...» - йдеться у дописі.

Довідково:

Ігор Едилович Ольшевський – поет, прозаїк, літературознавець, філософ, лауреат літературної премії ім. Агатангела Кримського

Народився 26 серпня 1958 року в місті Володимирі на Волині в родині творчих працівників театру. Після закінчення Луцької середньої школи № 4 здобув вищу освіту на філологічному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1982 року – на педагогічній, культурно-освітній та журналістській роботі. Нині працює в інформаційно-видавничому центрі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, критик, філософ. Перекладає з російської, білоруської та польської мов. Друкується також під псевдонімом Ігор Берестюк, Максим Кириленко, Аркадій-Арефа Сікорський, Драгомир Піляку, Джафар Алішеров, Гоша О. Твори публікуються  на сторінках часописів України, Польщі та Словаччини.

У 2003 році видав першу поетичну книжку – збірку верлібрів «Редактор снів». Автор ліричного трикнижжя «Зодіакальне світло» (2008), збірки психоделічної прози «Хованки в житі» (2009), есеїв «Леся Українка: містика імені й долі», «Павло Тичина: таїна життя і творчості» (2005), «Григорій Сковорода: Місія Посланця» (2008), «Павло Тичина: нові штрихи до містичного портрета» (2012), трактату в особах «Агатангел Кримський: поклик Сходу» (2012), науково-фантастичної розвідки «Відлуння доісторичних цивілізацій?» (2013, самвидав), роману-есею в листах, інтерв’ю і коментарях «Тарас Шевченко: від імені – до Місії.

Пісня «Лесі Українці» (на вірші Лілії Михальчук) стала своєрідною візитівкою тріо бандуристок Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки «Дивоструни»

Член Національної Спілки письменників України з 2005 року.

Лауреат обласної літературно-мистецької премії  імені Агатангела Кримського (2010)

Читайте також: Втрати року: володимирчани, які залишили світлу пам’ять у наших серцях

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024