В Україні змінились вимоги щодо перетину кордону під час карантину

18 Червня 2021, 14:00
Перетин кордону 1390
Перетин кордону

У зв’язку зі встановленням в Україні «зеленого» рівня епідемічної небезпеки Державна прикордонна служба змінила вимоги щодо перетину кордону під час карантину.

Про це йдеться на офіційному сайті Державної прикордонної служби України.

Прикордонники зазначають, що з 17 червня в Україні встановлюється «зелений» рівень епіднебезпеки. Через це забороняється перетин держкордону на в’їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства, у яких відсутній поліс страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України або договірні відносини зі страховою компанією-партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на термін перебування в Україні.

Не підпадають під цю вимогу:

– іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України, та особи, визнані біженцями, або особи, які потребують додаткового захисту;

– співробітники диппредставництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, і членів їх сімей;

– військовослужбовці (підрозділів) Збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасників програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь в заходах щодо підготовки підрозділів Збройних сил.

Перетин держкордону на в’їзд в Україну також забороняється іноземцями та особами без громадянства без негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного не більше ніж за 72 години до перетину кордону, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19.

Серед винятків, хто не підпадає під цю вимогу:

– іноземці та особи без громадянства, які не досягли 12 років;

– іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, та особи, визнані біженцями, або особи, які потребують додаткового захисту;

– працівники диппредставництв і консульств, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;

– військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасників програми НАТО «Партнерство заради миру».

Також забороняється перетин контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях, Криму та виїзд з них іноземцями та особами без громадянства без наявності поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування. Крім іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

«У разі відсутності вищевказаних документів або хоча б одного з них – уповноважена посадова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє іноземцям та особам без громадянства у перетинанні державного кордону», – підкреслили у ДПСУ.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024