Для в'їзду в ЄС щепленим українцям усе одно потрібен буде ПЛР-тест, хоч і не всім

20 Червня 2021, 13:45
Щеплення і перетин кордону 1105
Щеплення і перетин кордону

Європейська агенція лікарських засобів (EMA) станом на 18 червня не зареєструвала до використання вакцину AstraZeneca, виготовлену в Індії і Південній Кореї – Covishield і AstraZeneca-SKBio.

Про повідомили в ЕМА у відповідь на запит BBC Україна.

«...ні Covishield (Індія), ні AstraZeneca-SKBio (Південна Корея) не мають дозволу на використання у ЄС. Також у списку ЕМА немає китайської вакцини CoronaVac», – йдеться в повідомленні. Зазначимо, 1 червня ВООЗ внесла CoronaVac у список препаратів для екстреного застосування.

Саме цими трьома препаратами вакцинували і вакцинують українців. Четверта – Comirnaty (Pfizer) є у переліку EMA, тобто дозволена до використання в Євросоюзі.

Для українців це означає те, що коли запустять COVID-сертифікати для подорожей, тим, хто вакцинувався Covishield, AstraZeneca-SKBio чи CoronaVac, для в’їзду в ЄС все одно треба буде робити свіжий ПЛР-тест.

Повна вакцинація буде підставою для в’їзду тільки для тих, кого вакцинували препаратом від Pfizer. Або коли Європейська агенція лікарських засобів зареєструє й інших виробників.

У списку від ЕМА є AstraZeneca, але тільки Vaxzevria, яка виробляється у Великій Британії.

Також є американські Moderna і Johnson&Johnson. Але їх немає в Україні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024