Володимирчани погуляли і себе показали на «Обжинках-2017»

09 Вересня 2017, 12:22
8476

Представники Володимир-Волинського району взяли участь в обласному святі «Обжинки-2017».

Дійство відбувалося учора, 8 вересня, у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, що у місті Луцьку. Кращі господарники краю представили свою продукцію, поділились здобутками та отримали нагороди, - повідомляє прес-служба Володимир-Волинської РДА.

Урочисто відкрив свято «Обжинки-2017» голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.
– Око тішиться, коли бачиш міць нашого агропромислового комплексу. Це лише маленька частина того, що робить сьогодні Волинь для розвитку нашої країни. Дякую усім аграріям області за успішну роботу, проведену в 2017 році. Мав можливість об’їхати багато сільськогосподарських підприємств краю, познайомитись із аграріями, які день і ніч обробляють землею, живучи нею. Це люди від Бога, люди, які душу і серце віддають землі та людям, які з ними працюють, – звернувся до присутніх голова облдержадміністрації Володимир Петрович.
Опісля офіційної частини, підприємства та ремісники усіх районів краю презентували свої набутки та досягнення, запрошуючи до своїх яток із частуваннями та справжніми витворами мистецтва.

Володимир-Волинський район на святі представила делегація у складі заступника голови районної ради Алли Мельник, працівників управління агропромислового розвитку райдержадміністрації на чолі зі своїм начальником Юрієм Кравчуком та художній колектив «Хмелівчанка».

У рамках дійства були представлені святкові експозиції районів, підприємств галузі АПК, професійно-технічних закладів області, виставка техніки та тварин, продукція бджільництва та лісового господарства. Зі сцени музичні відання дарували присутнім самодіяльні аматорські колективи з усієї області.
Проводилися майстер-класи: «Український віночок - створення віночків за традиціями і звичаями українського села» (біопластика), «Апітерапія», «Лялька-мотанка - прадавній оберіг», мастер-клас по соломоплетінню. А також безліч конкурсів та розваг. 
Також на святі було встановлено абсолютний рекорд із випічки короваю. Приватне акціонерне товариство «Теремно-Хліб» виготовило найбільший в Україні коровай –750 кілограм, чим встановило загальнодержавний рекорд.

Фото: Конкурент






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39