«А я вірю, що мій син живий і колись прийде додому...» - мати зниклого бійця 51 ОМБр

14 Вересня 2017, 21:47
7271

Безвісти зниклого кулеметника 51-ої бригади Сергія Жука з Нововолинська рідні розшукують уже протягом трьох років. 

Про це повідомляє ВолиньPost. «А я вірю, що мій син живий і колись він прийде додому...» - мати зниклого бійця 51 ОМБр 

Військова частина, що у Володимирі-Волинському, подала позов до суду, аби безвісти зниклого Сергія Жука визнати померлим. Однак, його мати готова боротись за сина та впевнена, що він - живий.

Правозахиник Василь Нагорний каже, що в заявах військової частини мета позовів - це облік особового складу. Однак, на його думку, таке пояснення насправді є нікчемним. До суду такі позови можуть ініціювати батьки чи родичі безвісти зниклих.

8 квітня 2014-го року Сергія Жука мобілізували до війська. Тоді хлопцю було 24 роки, і він готувався до весілля. Після навчання на Рівненському полігоні його разом із іншими військовослужбовцями відправили до Волновахи. 

22 травня, під час «волноваської трагедії», він був на сусідньому блокпості, який знаходився за 5 кілометрів. Згодом, після додаткових навчань в Миколаєві, Сергія відправили в Луганську область, а пізніше - в Донецьку. Коли починався Іловайський котел, зв'язок із хлопцем обірвався.

«Вони мусять так говорити, бо він рахується військовослужбовцем, його заробітна плата приходить. Звісно, їм краще визнати його померлим. Ще й не загиблим, а померлим. Зняти зі свого забезпечення та перевести на державу. Держава заплатить 600 тисяч за померлого сина і все - він мертвий. 

А я вірю, що мій син живий. Я вірю, що колись він прийде додому. Знаєте, скільки такого буває, що повертаються додому хлопці. Зараз так само багато в Чечні полонених хлопців, в Росії», - каже мама про суд.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024