«Волиньгаз» інвестував у газові мережі понад 36,3 мільйона гривень за три роки

09 Липня 2021, 15:55
«Волиньгаз» інвестував у газові мережі понад 36,3 мільйона гривень за три роки 584
«Волиньгаз» інвестував у газові мережі понад 36,3 мільйона гривень за три роки

Упродовж  2018-2020 років компанія «Волиньгаз» інвестувала в газорозподільні мережі області  36,3 мільйона гривень. Утім, цих коштів недостатньо для комплексного оновлення газових мереж області.

Про це Бізнес.Району повідомили у АТ «Волиньгаз».

Нині чинний тариф на доставку газу не дає можливості АТ «Волиньгаз» здійснити повноцінний редизайн систем розподілу газу. В тому числі й мереж, які перебувають у державній власності. Компанія не може залучити для цього кошти через відсутність джерел компенсації.

Ці заходи дозволять компанії зменшити витрати технологічного газу, а значить в довгостроковій перспективі – зменшувати навантаження на споживачів газу.

Щороку обсяг інвестицій в газорозподільну систему Волинської області визначається НКРЕКП. Усі кошти визначені в тарифі на розподіл обов’язково інвестуються у державні мережі в повному обсязі. Здійснення інвестицій неухильно контролюються регулятором.

Із 2018 року по 2020 рік АТ «Волиньгаз» здійснило реконструкцію (кільцювання та капремонт) понад 6,3 кілометра газопроводів на суму 3,1 мільйона гривень, замінило 130 відключаючих пристроїв на суму 3,2 мільйона гривень. Також замінили 113 застарілих ШГРП загальною вартістю 11,3 мільйона на сучасні та надійні виробництва Львівського заводу RGC Production.

«У 2021 році АТ «Волиньгаз» замінить 9 ГРП та 11 ШГРП, 12 станцій катодного захисту мереж від корозії. 334 будинки отримають нові КБРТ.  5,6 мільйона гривень. заплановані на кільцювання та заміну пошкоджених ділянок газопроводів загальною протяжністю 4,472 км та заміну 47 засувок з відпрацьованим терміном експлуатації» - ділиться планами технічний директор компанії Дмитро Кукоба.

АТ «Волиньгаз» здійснює інвестиції в газові мережі області за рахунок коштів, які сплачують за розподіл природного газу. Компанія закликає споживачів сплачувати за розподіл газу вчасно, щоб усі заплановані заходи могли бути виконані вчасно.

АТ «Волиньгаз», інвестуючи в газорозподільні мережі регіону, забезпечує стабільне та безаварійне газопостачання для 250 тисяч споживачів Волинської області.

 

Читайте також: З початку року «Волиньгаз» зафіксував 58 випадків незаконного використання газу

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ.

Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тисяч кілометрів газопроводів і більше 8 мільйонів споживачів газу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024