У Володимирі-Волинському змінили ставки місцевих податків

12 Липня 2021, 10:30
Податки 639
Податки

На розгляд чергової восьмої сесії Володимир-Волинської міської ради винесли проєкти рішень, які стосувались місцевих податків.

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, ішлося про ставки єдиного податку, ставки та пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки орендної плати за користування земельними ділянками, а також ставки та пільги зі сплати земельного податку. 

Депутатка та голова бюджетної комісії Наталія Василець повідомила, що ставки єдиного податку розглядались на бюджетній комісії тричі. Було заслухано думку місцевої спілки промисловців і підприємців та прийнято пропозицію залишити ставку для першої групи платників єдиного податку на рівні минулих років, а саме у розмірі 10% до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня, а для другої групи  – 15% до розміру мінімальної заробітної плати, замість раніше запропонованих 20.

Після нетривалого обговорення більшість депутатів проголосували за ставки податків, які раніше озвучила голова бюджетної комісії.

Під час обговорення наступного проєкту рішення, який стосувався встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, депутат Микола Юнак запропонував залишити ставку на теперішньому рівні – 0,2 відсотка до розміру мінімальної заробітної плати. Підтримала цю пропозицію і депутатка Наталія Василець, зауваживши, що надходження до місцевого бюджету у наступному році зростуть і без підвищення ставок, адже з 1 січня має зрости мінімальна заробітна плата.

Депутати ж прийняли рішення встановити ставку зі сплати податку на нерухоме майно у розмірі 0,3 відсотка замість запропонованих раніше 0,5 відсотків. 

Також були прийняті рішення щодо встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку та про встановлення ставок орендної плати за користування земельними ділянками. 

Читайте також:  З 1 січня зросла мінімалка та податки для ФОПів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024