Соцвиплати, транспортне сполучення та погані дороги: що турбує мешканців Устилузької ОТГ

20 Вересня 2017, 19:58
6912

20 вересня голова райдержадміністрації Наталія Василець спільно із головою районної ради Романом Гуком провели виїзний прийом в Устилузькій об’єднаній територіальній громаді.

Представники районної влади відвідали села Ізов та Рогожани, - повідомляє прес-служба РДА.

В.о. старости цих сіл Тетяна Матіюк коротко проінформувала про те, що зроблено за останні кілька років у селі, ознайомила із пріорітетними завданнями, над якими у 2017 році працює актив громади.

Місцева жителька просили роз'яснити ряд питань, що стосуються призначення соціальних виплат. Відтак, проконсультувавшись зі спеціалістом управління соціального захисту населення голова РДА Наталія Василець дала відповідні роз'яснення:
- Відповідно до п. 20 Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2003 №250 (із внесеними змінами), соціальна допомога призначається на 6 місяців. І, керуючись п. 13 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, допомога при народженні дитини, яка народилась після 30 червня 2014 року, надається у розмірі 41280 грн. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 грн., решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами. 

Також на виїзному прийомі був присутній голова Устилузької міської ради Віктор Поліщук, до якого адресувалося теж ряд немало важливих питань, що турбують ізовчан – це відсутність транспортного сполучення, поганий стан доріг та відкриття продовольчого магазину.

У рамках цієї робочої поїздки керманичі району відвідали і заклади соціальної сфери- ФАП у селі Ізов, дитячий садочок та школу в Рогожанах і навчальний заклад І ступеня у Хотячеві.

Більшість питань, які порушувались на виїзному прийомі громадян, вирішили безпосередньо на місці, а решта - взяті під особистий контроль очільниками району.








 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024