Освітня субвенція, медицина, робота ДАБІ: Ярослав Матвійчук відвідав муніципальний форум

31 Липня 2021, 14:30
Перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук узяв участь у 16 Українському муніципальному форумі 1104
Перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук узяв участь у 16 Українському муніципальному форумі

В рамках форуму говорили про місцеву демократію, відкрите врядування, енергоефективність та соціально-економічний розвиток.

Перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук також взяв участь у 16 Українському муніципальному форумі, йдеться на сторінці Волинське регіональне відділення Асоціації міст України у фейсбуці.

На заході були присутні понад 500 учасників, серед яких Київський міський голова Віталій Кличко, який є головою Асоціації міст України, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації  в Україні Ґеорґ Мільбрадт, депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель, представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.

В останній день XVI Українського муніципального форуму, у першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука була можливість поспілкуватись із представниками Уряду. Говорили про актуальне та наболіле, все, що турбує і органи місцевої влади, і, звісно ж, громадян.

Зокрема - цікавились ситуацією із освітньою субвенцією , роботою НЦЗУ та взамодією ( укладанням пакетів та фінансуванням) із нашими лікарнями. Мені особисто вдалось поговорити із Вірою Роговою - заступницею міністра освіти і науки України. Наголосив їй на важливості реформ у сфері освіти, зокрема - у Новій Українській Школі, визначенні ліцеїв у Володимирі. Не оминув увагою і створення спортивного інтернату. Представниця профільного міністерства зауважила, що дійсно має бути державна субвенція на зазначені цілі, тема її зацікавила, готова включитись у це питання як по Волині, так і по нашому місту зокрема.
У першого заступника міністра розвитку громад та територій пана Лозинського поцікавився щодо роботи ДАБІ: так як невчасно надаються необхідні дозвільні документи, це негативно позначається на ряді моментів, зокрема - будівництві доріг. У відповідь почув, що на порядку денному є реформування ДАБі, пообіцяв сприяння у вирішенні проблемних моментів.
Фактично поїздка була вдалою,адже уже є ряд напрацювань, а також - сподівання, що певні моменти вдасться вирішити позитивно, від чого виграє і регіон, і, звісно ж, наша громада, — пише на своїй сторінці у фейсбуці Ярослав Матвійчук.

Довідково: Цей захід проводять щорічно і він є майданчиком для діалогу та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад.

Читайте також: Стадіон, будинок, лікарня, кладовище: у Володимирі влаштували інспекцію ремонтними об'єктами

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024