Потрібно піднімати рівень першої та п'ятої шкіл, - мер Володимира про реформу освіти на місцях

26 Вересня 2017, 21:04
7087

Закон про освіту уже завізований Президентом, отож в країні приступають до реформування освіти, яка, як обіцяють можновладці, дістанеться до кожного населеного пункту країни, зокрема і до Володимира-Волинського.

Про це також йшлося на щотижневій оперативній нараді за участі керівників установ, управлінь та відділів та на черговому брифінгу міського голови Петра Саганюка з представниками місцевих ЗМІ.

- Цей новий закон про освіту ще слід досконало вивчити, але й так зрозуміло, що є ряд моментів, які стосуються реформування нашої освіти, - зазначив очільник міста. - Тепер головне - знання і в цьому плані нам слід піднімати рівень першої та п'ятої міських одинадцятирічок. Над цим повинні працювати всі -  дирекція, педагоги. Як бачимо, гімназія ім. О.Цинкаловського показує чудові результати в навчанні, інші володимирські школи теж не відстають, а є навчальні заклади, які не дуже гарно виглядають навіть в загальнообласному рейтингу.

Очільник міста також порадив керівникам освітніх установ брати приклад з директора Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ст. «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» Валентина Вірковського. Мовляв, школа має що показати - і хороший рівень знань, і прекрасні умови навчання та культурного дозвілля.

Нагадаємо, нещодавно, на черговому засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради збуло затверджено фактичну мережу загальноосвітніх навчальних закладів міста на 2017-2018 навчальний рік.

Згідно цієї мережі, в навчальних закладах міста навчається 4195 учнів (160 класів), що на 160 учнів більше ніж минулого навчального року.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024