Чому білі гриби падають в ціні, знають володимирські грибники

27 Вересня 2017, 19:23
10909

«Впала» ціна на гриби на місцевому ринку Володимира-Волинського. Місцеві крамарі кажуть, що все через приїжджих продавців, які їдуть з усіх усюд з повними кошиками грибів і продають їх за першу ліпшу ціну.

Та й заготівельники вже не дають більшу ціну. 

Пан Олександр привіз свої гриби-красені з Мосирського лісу. Каже що цьогоріч добре «накосив» білих грибів, але кілька днів тому їх можна було продати за 120-140 гривень за кілограм, то сьогодні дають 50-60 гривень за кілограм. 


Щоправда, «тримаються» в ціні польські гриби, літні опеньки, маслюки. Дехто каже, що це тому що вони вже проходять і їх щораз менше на базарі.

Купують навіть такі гігантські дощовики. На запитання «що з них можна зробити», продавці відповідають - усе, від грибних котлет до паштету. 

1

 

А ця жіночка принесла на ринок білі гриби, які її мама зібрала у нашому Ворчинському лісі.  Каже, їздили за Головно, Любомльський район, там лише пару штук назбирали, а тут мама пішла на Ворчин і зібрала ось такий непоганий урожай білих.




 

На ринку того дня ще пару чоловік продавали гриби, зібрані на Залужжі, Когильно, Ворчині...А решта лісових «трофеїв» - привозні. З Любомльського та Турійського районів, з Іваничівщини.









 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024