Зимнівська ОТГ: дізнавалися, як громаді вдалося створити єдиний освітньо-культурно-спортивний простір

28 Вересня 2017, 20:59
10742

27-28 вересня у Зимнівській ОТГ відбувся навчальний візит «Створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору в ОТГ. Приклади міжмуніципального співробітництва».

Про це інформує Центр розвитку місцевого самоврядування у Волинській області, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

До Зимнівської ОТГ завітали представники інших об’єднаних територіальних громад, аби обмінятися досвідом і дізнатися, як створювати єдиний освітньо-культурно-спортивний простір. 
Про проблеми та перспективи функціонування закладів освіти в ОТГ присутнім розповіла експерт з децентралізації Волинського ВП ЦРМС Оксана Урбан. 

А начальник відділу культури і мистецтв управління культури Волинської ОДА Марія Назаревич повідомила про діяльність закладів культури в умовах децентралізації.

«Не потрібно чекати виборів, аби розпочалися зміни. Починати потрібно із себе», - зауважив директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який розповів про розвиток сфери спорту і зміцнення здоров’я мешканців об’єднаних територіальних громад. 

Про труднощі та успіхи створення опорної школи в ОТГ розповіла директор Зимнівського НВК Юлія Степанюк. Побували представники волинських громад і в дитячому садочку «Ромашка», де навчається до п’яти десятків дітей. 

Другий день навчальної поїздки в ОТГ області був присвячений позитивним прикладам міжмуніципального співробітництва та можливість їх застосування у Волинській області.

Також пристуні обговорили проблемні питання створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору в ОТГ та побували в Устилузькій об’єднаній територіальній громаді.







1







 

Коментар
17/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024