У Володимирі-Волинському хочуть реставрувати давнє городище

29 Вересня 2017, 16:10
8357

Пам’ятку національної архітектури – давнє городище у Володимирі-Волинському треба перетворити на туристичну окрасу. Сюди повинні прийти туристи і відчути дух епохи. Таку думку під час робочої поїздки 27 вересня у свій виборчий округ № 19 висловив народний депутат України Ігор Гузь.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата України

Він зустрівся із представниками міської ради та директором державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимиром Пикалюком. Останній розповів, що на фундаменті колишньої будівлі міської управи XII століття нині звели стіни приміщення, яке хочуть використовувати для облаштування у ньому відділу культури, заповідника, музею, картинної галереї та інше. У 2015 році адміністрація заповідника добилася, щоб за кошти міського бюджету Володимира-Волинського, а це 150 тисяч гривень, зробили ескізний проект майбутньої будівлі. Решту коштів – 126 тисяч, виділити обіцяло управління культури обласної ради вже цьогоріч, щоб затвердити поетапне проектування будівлі. Проте віз і нині там.

Нардеп підкреслив, що такий осередок в центрі Володимира-Волинського має туристичні перспективи. І щоб якнайшвидше їх реалізувати, він лобіюватиме виділення з обласного бюджету необхідних коштів для завершення створення проектної документації, а також виділення додаткових 198 тисяч (суму, яку назвали проектанти – авт.), щоб облаштувати благоустрій на території городища. Це буде такий собі музей під відкритим небом.

«Територія городища – це прекрасне місце для проведення численних фестивалів, інших заходів. Треба прокласти доріжки, освітлення. Запросити іноземних експертів та фахівців із Києва, Львова, щоб разом реконструювати історію стародавнього світу на цих валах. Волиньрада на черговому засідання ділитиме кошти обласного бюджету в сумі 14 мільйонів гривень. Я буду лобіювати, щоб до кінця року виділили необхідні суми на городище. Сюди повинні прийти туристи, в тому числі іноземні. Тут повинно комфортно відпочиватися і місцевому населенню», - сказав Ігор Гузь.






 

Коментарі
29 Вересня 2017, 20:58
ага, потанцюємо на могилах... Тих тисяч закатованих у 41му.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024