«Заграярочка», «Made in Ukraine», Катерина Рибак, - хто виступить на концертній сцені ювілейного фестивалю

29 Вересня 2017, 20:32
10757

Володимирчан та гостей міста та району запрошують на вже традиційний, а цьогоріч ще й ювілейний фестиваль«Український коровай-сузір’я».

Організатори - Володимир-Волинська районна рада та Володимир-Волинська РДА.

Відбудеться фестиваль 1-го жовтня 2017 року у місті Володимирі-Волинському.

«Український коровай-сузір’я» - це грандіозний захід покликаний насамперед, відродженню народних звичаїв та популяризації кращих духовних надбань українського народу, а водночас і старовинних весільних обрядів.

Кожного року на фестиваль з’їжджаються майстрині-коровайниці з усього району зі своїми витворами кондитерського мистецтва. А цьогоріч свою весільну випічку, етнографічні майданчики та майстер-класи народних умільців представлять й інші райони Волинської області.

На десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір'я» завітає народний пошуково-дослідницький фольклористичний гурт «Заграярочка» із міста Волноваха Донецької області, який для усіх гостей свята на головній сцені представить один із фрагментів українського весілля.



«Заграярочка» - це один із автентичних колективів Донецької області, а також єдиний у Волноваському районі, який займається дослідженням історичних фактів щодо переселенців сільської місцевості рідного краю, пошуком та відродженням українських традицій, місцевих звичаїв та пісенно-автентичного фольклору. Бере участь у підготовці наукових збірок фольклорної спадщини Донеччини. 

На концертній сцені фестивалю також виступить фіналістка п'ятого сезону вокального шоу «Голос країни», виконавиця саунтреків до найрейтинговіших українських серіалів, вихованка продюсерського центру «Парадіз» (м.Київ) та зразкової студії «Лодомир» (м.Володимир-Волинський, керівник Галина Тюрікова) Катя Рибак.

Дівчина добре знайома володимирчанам, адже неодноразово виступала на фестивалі «Володимир», була володаркою гран-прі на Всеукраїнському конкурсі дитячої пісні «Володимир».

Також на концертній сцені фестивалю «Український коровай-сузір’я» «запалить» «Made in Ukraine» - український поп-гурт, який був створений ще у 1996 році. В репертуарі гурту значна кількість українських народних пісень в сучасних танцювальних обробках.


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024