У Володимирі відбувся ювілейний фестиваль «Український коровай-сузір’я»

01 Жовтня 2017, 18:47
12297

Десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я» відбувся у Володимирі-Волинському.

Відкриття фестивалю, організаторами якого є Володимир-Волинська районна рада та Володимир-Волинська РДА, відбулося 1 жовтня.

Розпочався захід близько 8 ранку на площі Героїв з ярмарки сільськогосподарської продукції та виставки виробів народних умільців.

Ближче до обіду гуляння перемістилися у парк «Слов'янський». Гостей фестивалю привітали його, так би мовити, господарі - голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець та голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук.

В рамках фестивалю відбувався конкурс коровайниць, козацькі забави, функціонувало дитяче містечко, проходила ярмарка народних умільців. Окрім того, на фестивальній сцені виступали місцеві та приїжджі творчі колективи.

На десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір'я» завітав народний пошуково-дослідницький фольклористичний гурт «Заграярочка» із міста Волноваха Донецької області, який для усіх гостей свята на головній сцені представить один із фрагментів українського весілля. 

На концертній сцені фестивалю також виступила фіналістка п'ятого сезону вокального шоу «Голос країни», виконавиця саунтреків до найрейтинговіших українських серіалів, вихованка продюсерського центру «Парадіз» (м.Київ) та зразкової студії «Лодомир» (м.Володимир-Волинський, керівник Галина Тюрікова) Катя Рибак.

На завершення концерту володимирчан та гостей міста розважав гурт «Made in Ukraine» в репертуарі якого значна кількість українських народних пісень в сучасних танцювальних обробках.

Слід зауважити, що цьогоріч вперше у фестивалі беруть участь інші райони Волинської області. На наступні роки планують вийти на всеукраїнський рівень.




2

2


1

1

1

1


1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

2

1

1

2

2


1

1

1

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39