Володимир: завершився сьомий сезон проекту «Школа підтримки культури і туризму»

03 Жовтня 2017, 18:19
7925

Днями у приміщенні Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості відбулось закриття сьомого сезону освітнього проекту «Школа підтримки культури і туризму»проекту та підбиття його підсумків.

Серед запрошених були: Білець Ніна Василівна, викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім.А.Ю.Кримського, Янович Богдан Степанович, науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею, представники Володимир-Волинського фонду підтримки підприємництва «Бізнес-Центр».

Загалом протягом травня – вересня цього року було проведено цілу низку цікавих заходів для безробітних, які були спрямовані на стимулювання наших безробітних до саморозвитку та самореалізації у сфері народних промислів. Проведено майстер-клас із пошиття наволочок, майстер-клас із живопису у формі пленеру, пішохідну екскурсію унікальними пам’ятками сакрального мистецтва тисячолітнього Володимира, екскурсію у виставкову залу до відомого народного умільця Анатолія Бойка, та багато інших заходів.

Богдан Янович розповів учасникам заходу про туристичний Володимир-Волинський, перспективи і проблеми розвитку туристичної інфраструктури міста, адже туристичний потенціал міста і району на сьогодні ще мало використовується. Він презентував учасникам туристичні маршрути екскурсій по місту і району та ознайомив присутніх з відеоматеріалами щодо історичних пам’яток. Звичайно, наголосили і на проблемних питаннях розвитку туризму і, навіть, підказали, де безробітні можуть використати свій творчий потенціал та відкрити власну справу.

Білець Ніна поділилась своїм досвідом, заохотила присутніх долучатися до справи, розвивати свої захоплення, навела яскраві приклади того, як жителі району можуть заробляти кошти шляхом організації власної справи у сфері туризму. Окремою темою прозвучало відродження творчості народних умільців, адже їх самобутні, неповторні вироби можуть стати тією родзинкою, що привабить туристів. 
Розглядався також розвиток туристичної інфраструктури (проживання, послуги гідів та перекладачів, організація екскурсій по маршруту на замовлення) та супутніх галузей (харчування типу «бістро», «фастфуд», виготовлення страв притаманних суто даній місцевості, сувенірна продукція) як запорука підвищення туристичної привабливості регіону.

Фахівці Володимир-Волинського МРЦЗ урочисто нагородили подяками за активну співпрацю та вагомий особистий внесок в реалізацію проекту «Школа підтримки культури та туризму» Білець Ніну Василівну та Яновича Богдана Степановича.

У підсумку заходу безробітні переконалися, що зелений туризм – це чудовий спосіб для мешканців сільської місцевості розпочати власну справу і заробляти гроші. Тим паче, що зайнятість у сфері туризму передбачає різноманітні варіанти, не потребує значних коштів, тому може стати для багатьох прийнятним рішенням. Головне – бажання, старанність і гостинність.

До речі, вже сьомий рік поспіль фахівці Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості успішно реалізовують освітній проект «Школа підтримки культури і туризму». Його метою є залучення безробітних до самозайнятості у сфері туризму та народних промислів, як одного із перспективних напрямків бізнесу. Адже сільський туризм має перспективне значення для розвитку краю, допомагає реалізувати невикористані можливості українського села та є вагомим чинником розвитку ринку праці у сільських регіонах області.





 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024