Тростянка: Заклали капсулу на місці майбутнього храму

09 Жовтня 2017, 14:10
7128

Преосвященний єпископ Матфей заклав капсулу на місці майбутнього храму на честь св. Миколая архієпископа Мир Лікійського чудотворця.

7-го жовтня 2017 року, Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський відвідав Свято-Миколаївську громаду с.Тростянка Володимир-Волинського районного благочиння, де  звершив чин освячення наріжного каменя та закладення пам’ятної капсули на місці майбутнього храму на честь св. Миколая архієпископа Мир Лікійського чудотворця, - йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ КП

Під час Богослужіння Його Преосвященству співслужили : заступник районого благочинного прот. Сергій Місан та настоятель громади голова відділу капеланського служіння єпархії прот. Юрій Здебський.

У своїй проповіді архієрей зазначив: « Сьогодні непростий час для будівництва але з Божою допомогою ви пройдете цей шлях і в майбутньому будете радіти своїм храмом, в якому завжди зможете знайти духовний спокій».

Після дійства владика Матфей з духовенством та прихожанами Хресною ходою рушили за село, де біля річки Луга, здійснили освячення джерела.
Зі слів от. Юрія Здебського- це давнє джерело про нього розповідали ще старожили також розповідали, що вода в ньому є цілюща до нього приходили люди не тільки з села але з різних околиць та з часом про нього стали забувати.

Стараннями старости Олександра Шилінговського це джерело було розкопане та облаштоване. До відновлення та облаштування сільської святині долучилась молодь Устилугу за підтримки благодійного фонду народного депутата України Ігоря Гузя, який в цей день теж прибув на освячення.

По завершенню водосвятного молебню Його Преосвященство привітав людей з освяченням значущого місця, де кожен християнин зможе прийти і набрати цієї освяченної води і по вірі оздоровитись.

В свою чергу от. Юрій подякував архієрею за молитву та архіпастирське благословення.

На згадку владика Матфей разом з народним депутатом Ігорем Гузем посадили біля джерела калину. 






 
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024