З кого будем вибирати: на посаду голови Оваднівської ОТГ зареєстровано лише одного кандидата

10 Жовтня 2017, 21:46
6976

На Волині 19 територіальних виборчих комісій у період з 28 вересня по 5 жовтня зареєстрували 2 084 кандидати у депутати до відповідних рад та 68 кандидатів на посади голів ОТГ.

Про це повідомляє Волинське представництво Громадянської мережі ОПОРА.

Оваднівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 85 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та одного кандидата на посаду Оваднівського сільського голови ОТГ.

На посаду сільського голови Оваднівської сільської ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано лише одного кандидата.

Зокрема, відповідно до постанови № 7 Оваднівської сільської виборчої комісії «Про реєстрацію кандидатів на посаду Оваднівського сільського голови об’єднаної територіальної громади» від 5 жовтня 2017 р., на посаду очільника об’єднаної громади претендує лише чинний Оваднівський сільський голова Панасевич Сергій Степанович. У виборах єдиний кандидат бере участь як самовисуванець.

Зазначимо, що відповідно до частин 8 та 9 статті 85 Закону України «Про місцеві вибори»якщо голосування проводилося по одному кандидату, то він вважається обраним, коли за нього подано більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Крім того, у частині 9 статті 85 цього Закону йдеться: «Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів включено лише одного кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, і за результатами голосування у день виборів він не був обраний відповідно до вимог частини восьмої цієї статті або якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів включено двох кандидатів на посаду міського (міста, кількість виборців у якому дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч) голови, і жоден з них не був обраний відповідно до вимог частини сьомої цієї статті, територіальна виборча комісія приймає рішення про визнання відповідних місцевих виборів такими, що не відбулися».

Брати участь у перших виборах до Оваднівської сільської ради ОТГ, які відбудуться 29 жовтня 2017 р., виявили бажання восьмеро кандидатів-самовисуванців та 77 кандидатів, висунутих такими політичними партіями: «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода» та «Громадянська позиція».

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кількість кандидатів у одномандатних виборчих округах громади. Так, найбільше кандидатів зареєстровано в одномандатних виборчих округах № 16, № 20 та № 21 – по шестеро осіб, найменше кандидатів (одна особа) – у виборчому окрузі № 3.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по двоє кандидатів – у ОВО № 6, № 9 та № 12; по троє кандидатів – у ОВО № 7, № 8, № 10 та № 14; по четверо кандидатів – в ОВО № 1, № 4, № 11, № 13, № 15, № 18 та № 19; по п’ятеро кандидатів – у ОВО № 2, № 5, № 17 та № 22.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024