Володимир: за земельними ділянками уже звернулося 657 учасників АТО

11 Жовтня 2017, 14:19
6317

10 жовтня у Володимирі-Волинському, у приміщенні міського управління праці та соціального захисту населення відбувся «круглий стіл» з керівниками і учасниками місцевих громадських організацій на тему: соціальний захист учасників АТО та громадян пільгових категорій.

Відбулася зустріч під головуванням секретаря міської ради, заступника міського голови Олега Свідерського, - пише БУГ.

Усі присутні мали можливість задати запитання, котрі цікавили. Про те, як відбувається нарахування житлових субсидій розповіла заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Лідія Росоловська. Про харчування дітей пільгових категорій у міський навчальних і виховних закладах та їх оздоровлення, розповів начальник управління освіти, молоді і спорту В’ячеслав Петрук. Також розповідали про осучаснення пенсій і можливі безкоштовні медичні послуги пільговим категоріям громадян, про ситуацію з працевлаштуванням учасників АТО.

«На оздоровлення учасників бойових дій АТО виділено більше 150-ти тисяч грн.  На дану суму можна закупити 24 путівки. Станом на 22-ге вересня  оздоровлено 5 учасників бойових дій АТО, 6 учасників бойових дій АТО на даний час отримують санаторно-курортне лікування. Укладено ще 5 договорів з санаторіями на оздоровлення даної категорії громадян та отримано 8 гарантійних листів на санаторно-курортне лікування на період з жовтня по грудень 2017-го  року», – повідомили фахівці міського управління праці та соціального захист населення.

Так, станом на 1 жовтня року на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває  594 учасники бойових дій, котрі приймали участь в АТО,  24 інваліди війни, які отримали інвалідність пов’язану з участю в АТО та 18 сімей загиблих військовослужбовців учасників АТО.

«Щодо виділення земельних ділянок для будівництва обслуговування житлових будівель та споруд звернулося 657 учасників бойових дій, які приймали участь в зоні проведення АТО,  а також 77 заяв для індивідуального садівництва. З них, 221 особі надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво, 125 проектів землеустрою затверджено рішенням сесії міської ради та передано земельні ділянки у власність.  У межах міста ще є тільки кілька ділянок під забудову, які знайшлися у результаті інвентаризації», – розповів секретар міської ради, заступник міського голови Олег Свідерський.

Для підтримки 13-ти родин з числа військовослужбовців,  учасників бойових дій, які перебували в зоні проведення антитерористичної операції з місцевого бюджету у січні-вересні ц.р. було виділено одноразову грошову допомогу на загальну суму  12, 4 тис. грн. На вирішення невідкладних  матеріально-побутових проблем 16 сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції  з міського бюджету надано матеріальну допомогу  на загальну суму 80,0 тис.грн.

Також повідомили на круглому столі, що сім’ї загиблого учасника АТО Сергія Смірнова виплачено суму 599,7 тис.грн., в тому числі за рахунок коштів міського бюджету 112,1 тис.грн. Гроші можуть бути спрямовані тільки на придбання квартири.  Також уже є рішення про виплату 628 тисяч гривень для придбання житла для родини загиблого учасника АТО Дмитра Головіна (гроші надійшли з державного бюджету).





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024