Дорогу від ПП «Устилуг» до Володимира відремонтують поляки, за майже 5 мільйонів євро

11 Жовтня 2017, 20:28
7669

13 кілометрів дороги на Волині, від пункту пропуску «Устилуг» до в’їзду у Володимир-Волинський, ремонтуватиме польська фірма.

Як розповів виданню «Волинь24» начальник «тендерного» відділу Служби автомобільних доріг на Волині Руслан Пилипчук, ця компанія виборола право ремонтувати дорогу на відкритих торгах.

Тож, капітальним ремонтом і реставрацією дороги на Волині займатиметься польська компанія DROG-BUD Sp. z o. о.

Стартова ціна аукціону складала майже 5,5 мільйона євро. Фірма-переможець запропонувала найнижчу ціну – трохи більше 4,8 мільйона євро.

Зі слів представника Служби автомобільних доріг на Волині, договір уклали 4 вересня. Роботи планують завершити до 30 листопада 2019 року.

«Роботи будуть включати в себе «проектування і капітальний ремонт». Одна й та сама фірма розроблятиме проект та робитиме капітальний ремонт цієї ділянки роботи», – пояснює Руслан Пилипчук.

До слова, крім фірми-переможця, в торгах брали участь ще три польські компанії: Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów Sp. z o.o. Mińsk MazowieckiUNIBEP S.A. та IDS-BUD S.A.

Як пояснює представник волинської служби автомобільних доріг, ще в 2015 році уряди України та Польщі уклали договір, за яким польські підрядники на території України мають виконати робіт на 100 мільйонів євро.

Він зауважує, що ці кошти Республіка Польща дала Україні в якості кредиту на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури та обладнання пунктів пропуску українсько-польського кордону. Кредит розрахований на 30 років під 0,15 %.

«Умовою договору є те, що тільки польські підрядники можуть виконувати роботи. Матеріали, які вони мають використовувати, повинні бути польського походження не менше ніж 60 %», – каже представник Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39