Турівський та Черчичівський ФАПи ще й досі без господарів, фельдшери на роботу не поспішають

12 Жовтня 2017, 11:23
5991

Про первинну та вторинну ланки медичної допомоги говорили нещодавно в стінах Володимир-Волинської районної державної адміністрації під час засідання колегії.

Як стало відомо зі слів головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Катерини Чубок, медичну допомогу жителям адмінрайону надає Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги, до складу якого входять 5 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 52 ФАПи та 8 медичних пунктів – філій ФАПів пунктових сіл та Устилузька міська лікарня і Володимир-Волинська центральна районна лікарня, що належать до вторинної ланки. Усі вказані заклади надають медичну допомогу більше 25 тис. населення, - повідомляє відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Детально зупинилася Катерина Василівна на укомплектованості кадрами цих закладів та кількості місць у стаціонарі:
- У Володимир-Волинському ЦПМСД, потужністю 310 відвідувань в зміну, працює 40 лікарів. Це дільничні терапевти, лікарі загальної практики-сімейні лікарі, лікарі-педіатри дільничні. Укомплектованість штатних посад лікарів фізичними особами складає 98 %. Майже усі фельдшерсько-акушерські пункти і медичні пункти філії ФАПів забезпечені молодшими спеціалістами з медичною освітою. Вакантними залишаються посади у Турівському та Черчичівському ФАПах. Подано потребу у фельдшерах в медичні училища.

Також головний лікар ЦПМСД зазначила, що в цілому розгорнуто 60 ліжок денного стаціонару терапевтичного профілю: Володимир-Волинська АЗПСМ №1 - 35 ліжок, Володимир-Волинська АЗПСМ №2 - 10 ліжок, Березовичівська, Устилузька, Оваднівська АЗПСМ – по 5 ліжок. Активно використовується стаціонар на дому.

До відома, Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання обслуговує 25523 жителів району: 23312 із сільської місцевості й 2214 містян.

У ході розмови Катерина Чубок детально проаналізувала не лише показники пролікованих хворих у центральній районній, а й в Устилузькій міській лікарнях. А також проаналізувала роботу Володимир-Волинського ЦПМСД за 1півріччя 2017 року, взявши до уваги загальний обсяг фінансування, видатки та проведені заходи по енергозбереженню.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024