Військовослужбовець 14-ї ОМБр змайстрував своїми руками супер-холодильник

17 Жовтня 2017, 19:18
6975

Боєць 14-ї окремої механізованої бригади, старший солдат Юрій Сторожук, який зараз виконує бойові завдання на Луганському напрямку в зоні проведення АТО, винайшов і власноруч зібрав супер-холодильник.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

26-річний військовослужбовець-контрактник в минулому році вступив до лав Збройних Сил України і одразу ж вирішив допомогти рідній військової частини з новим технічним обладнанням.

Морозильну камеру боєць 14-ї ОМБр переробив зі старого автомобільного причепа на колесах. Її внутрішні габарити складають 4 метри в довжину, 2 метри в ширину при висоті 1,9 метра. Перш ніж оббити все всередині тонкими листками нержавійки, Юрій покрив всі стіни і стелю камери тонким шаром термостійких матеріалів.

«Найважче було знайти необхідний потужний компресор, який став би« серцем» цього чудо-апарату. Тут стали в нагоді дружні зв'язки з колишніми колегами, які працюють з високими технологіями. З  електрикою допомогли волонтери нашої бригади. Зовні пофарбував причіп в захисний колір і дав назву «Мороз-14», використавши частину назви нашої бригади. На всі роботи, які я виконував у вільний від служби час, пішло два місяці », - підсумував воїн-піхотинець.

Зараз мобільну морозильну камеру, аналогів якої поки немає в армії, використовують в інтересах тилового забезпечення всієї бригади. У ній одночасно можуть зберігати 2,3 тонни свіжого м'яса.

«У майбутньому я планую зробити польову лазню на колесах. Крім душового відсіку, обов'язково запроектую в ній невелику парну з камінням. Я служу в цій частині ще мало часу, але військовий колектив вважаю своєю сім'єю і хочу, щоб мої старання і винаходи приносили користь людям », - пояснив свою позицію старший солдат Сторожук.

Читайте також: Мій любий і могутній Захисник: володимирчани вітають своїх рідних із святом

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024