Аварійна служба «Волиньгазу» опрацювала понад 13 тисяч викликів

05 Жовтня 2021, 11:08
Аварійна газва служба Реклама 383
Аварійна газва служба

Аварійно-диспетчерська служба 104 АТ «Волиньгаз» за 9 місяців відреагувала на понад 13 тисяч 196 заявок від споживачів газу Волинської області.

Проблеми при користуванні природним газом у побуті виникають при самовільному встановленні, заміні газового обладнання, експлуатації споживача газових приладів в неналежному технічному стані та недотримання вимог безпеки під час користування газовими приладами. Про це Бізнес.Район повідомляють у пресслужбі АТ «Волиньгаз».

«Основна причина викликів аварійної служби – «запах газу». Всього за 9 місяців 2021 року на АДС АТ «Волиньгаз» надійшло понад 13 тисяч викликів, лише у вересні – майже тисяча викликів», – каже начальник центрального диспетчерського управління Богдан Освіцінський.

Наразі в АТ «Волиньгаз» триває місячник безпечного використання газу в побуті, який компанія проводить понад 10 років. Споживачів інформують про правила безпеки напередодні та після опалювального сезону.

Саме у цей час варто звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів, обстежити газове обладнання. Адже від справної роботи усіх елементів газорозподільної системи залежить ваша безпека. Для цього необхідно укласти договір на технічне обслуговування мереж.

«Волиньгаз» обстежує газові мережі в приватних і багатоквартирних будинках щодо можливих витоків газу від вводу до квартири – до газових приладів.

Нагадуємо, якщо відчули запах газу:

  • припиніть користуватися газовими приладами та перекрийте крани до приладів і
  • на приладах;
  • відчиніть вікно і двері, провітріть приміщення;
  • не запалюйте вогню, не паліть цигарок, не вимикайте і не вмикайте електроосвітлення та електроприлади, не користуйтесь електричними дзвінками.
  • телефонуйте до екстреної служби «104».

Аварійна газова служба працює цілодобово та без вихідних для того, щоб споживач відчував себе у безпеці і, за потреби, отримав своєчасну та кваліфіковану допомогу від спеціалістів. На виклики бригада АДС виїжджає на спеціально обладнаному автомобілі, який укомплектований необхідним обладнанням, щоб оперативно усувати витоки газу.

Читайте також: «Волиньгаз» завершує підготовку 7,7 тисяч кілометрів газових мереж і обладнання до нового опалювального сезону

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024