У княжому місті хочуть впорядкувати не декомунізований парк

24 Жовтня 2017, 16:58
6641

У Володимирі-Волинському хочуть впорядкувати парк імені Гагаріна.

Про це йшлося 24 жовтня на щотижневій оперативній нараді за участі першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, керівників, управлінь, відділів та комунальних підприємств, представників ЗМІ, - інформують на сайті міської ради.

Зокрема, перший заступник мера доручив головному архітектору Володимира-Волинського подати пропозиції щодо благоустрою парку імені Гагаріна.

На робочій зустрічі також ішлося про призначення субсидій домогосподарствам, подальшій допомозі військовим 14-ї ОМБр, які незабаром повертаються зі Сходу. Крім того, Ярослав Матвійчук дав доручення окремим службам та управлінням виконкому ефективно використати перші два місяці наступного року для виготовлення проектно-кошторисної документації, адже попередні переговори з керівниками проектних організацій показали, що саме січень і лютий є найменш завантаженими місяцями для цих установ, тож є можливість виготовлення документації провести без зволікань. 

Нагадаємо, парк імені Гагаріна так і не торкнувся процес декомунізації, який був узаконений ухваленим 9 квітня 2015 року Верховною Радою України пакетом законів, який в травні того ж року підписав Президент України Петро Порошенко. 

Слід також зауважити, що прізвище Гагарін Юрій не внесено до списку осіб, які підпадають під закон про декомунізацію, створеного істориками для зручності місцевих громад, які обирають нові імена комуністичним вулицям згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Проте цей список не є вичерпним, співробітники Українського інституту національної пам'яті продовжують над ним працювати, а в українських містах, селах та селищах позбавляються прізвища першого радянського космонавта в назвах вулиць, скверів та парків. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024