Володимирщина: вишивали Україну, з чистим серцем та світлими думками

27 Жовтня 2017, 09:00
6332

26 жовтня 2017 року Володимир-Волинський потрапив в об'єктив Всеукраїнській акції «Україна моя вишивана». Мешканці  району та міста, представники районної та навіть обласної влади мали нагоду мали можливість долучитись до унікальної акції, яка проходила у фойє районного будинку культури.

Долучитися до акції в даному випадку означало взяти участь у вишиванні карти України. 

Присутні на акції вишивали вручну карту України - соборне молитвенне поле єднання українців з різних куточків нашої Батьківщини та світу у любові до своєї нації, серед яких були перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов, голова районної державної адміністрації Наталія Василець, голова районної ради Роман Гук та майстрині-вишивальниці з населених пунктів району, які нещодавно представляли свої рушники на десятому ювілейному фестивалі традиційної національної культури «Український коровай-сузір‛я».

У фойє районного будинку культури було також організовано виставку рушників на якій було представлено 78 вишитих рушників, які символізують усі 77 сіл та одне місто Володимир-Волинського району.

За збереження народних традицій, інтерпретацію орнаментів української вишивки та участь у виставці вишитих рушників майстри-вишивальниці були нагороджені Подяками голови райдержадміністрації та голови районної ради.

Для присутніх на акції відбувся концерт колективів аматорського мистецтва районного будинку культури.

Додамо, що цю акцію започаткували громадські активісти з Тернопільщини, розпочавши творити триметрову карту України, де кожна область зашиває певним кольором свою територію. Мета акції – об’єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації української вишиванки.

Закінчити патріотичну акцію планують у липні наступного року. Опісля карта ще раз помандрує Україною, де її зможуть побачити всі охочі.














 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024