Громада з проблемами, екскурсія у дитсадок, всеукраїнська акція : в район навідався перший заступник голови ОДА

27 Жовтня 2017, 20:02
5853

26 жовтня на Володимирщині працював перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов. Зокрема, посадовець провів прийом громадян з особистих питань та взяв участь у Всеукраїнській акції «Україна моя вишивана».

Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Цього разу, аби поспілкуватися із посадовцем прийшло лише двоє людей, але із непростими питаннями. Так, жительку села Бегета турбувало впорядкування оплати праці за основним місцем роботи: має пів ставки бібліотекаря та завідувача сільським клубом. Відтак, Олександр Борисович дав доручення розглянути питання у розрізі децентралізації, яку активно впроваджують на теренах краю.

Натомість житель села Льотниче клопотав про надання житла невістці. Слід зазначити, що це не перше звернення громадянина, приходив він й до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика. На жаль, питання складне, а тому остаточного рішення ще не прийнято, робота триває. Тому до справи додали ще копії деяких документів та направили на повторний перегляд.

Опісля перший заступник голови оглянув дитячий садочок села Заріччя, уросте відкриття якого відбулося 10 лютого 2017 року. Сільський садок сучасний та комфортний: стіни утеплені, підлога з підігрівом, економне освітлення, скрізь встановлена сучасна сантехніка, новенькі меблі – дітвора і батьки задоволені.

– Направду задоволений результатом. Турбота про дітей – майбутнє України – наш головний обов’язок. Впевнений, ще не один такий навчальний заклад відкриємо на теренах області, – зазначив Олександр Борисович.

До слова, діток у селі багато, а от садочка не було. Займалися лише чотири години на день у тісній кімнаті приміщення сільської ради. Батьки понад 40 малят змушені були возити їх у дитсадки Володимира-Волинського. Тому ще у 2012-му вирішили облаштувати садочок у приміщенні колишнього Будинку культури, яке руйнувалося. Кошти виділяли з обласного та місцевих міджетів. Однак в 2015 році, на останньому етапі, будівельники до кінця року не освоїли виділені кошти, тому гроші повернулися до бюджету. Завершували будівельні роботи працівники «Житлобуд-2», керівник – депутат облради Леонід Стефанович. Між іншим, будівельники не тільки вчасно та якісно виконали роботу, але й зекономили для бюджету понад 350 тисяч гривень.

Насамкінець – переїзд до княжого міста, де у фойє районного будинку культури відбулася Всеукраїнська акція «Україна моя вишивана».

Нагадаємо, в рамках цієї акції мешканці району та міста, представники районної та навіть обласної влади мали нагоду мали можливість долучитись до унікальної акції, яка проходила у фойє районного будинку культури.


1



1


1


2

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024