У Володимирі й далі судять бійців колишньої 51-ї ОМБр

01 Листопада 2017, 15:05
5694

У Володимир-Волинському міському суді, 1-го листопада продовжується слухання провадження щодо екс-військовослужбовців колишньої 51-ї ОМБр, яких звинувачують ніби то в самовільному залишенні місця служби.

Нагадаємо, що двоє хлопців визнали себе винними. Таке рішення пояснили, що втомилися понад 2,5 роки їздити на судове слухання, - пише БУГ.

Сьогодні ж у судовій залі відбулося заслуховування свідчень від свідків обвинувачення. Першим дав покази Микола Якімець, на час подій в 2014 році перебував з військовослужбовцями на териконі та був водієм другого КАМАЗу в колоні з трьох авто.

Чоловік розповів, що КАМАЗи розтентували і після одного з обстрілів вирішили їхати з терикону, бо там було небезпечно залишатися. Свідок наголосив, що ворожі військові формування «пристрілялися» і ще одну ніч на териконі б ніхто не вижив.

Якімець також розповів, що борти авто досить високі і броньовані, близько 1,7-1,8 метра заввишки. Саме тому від адвокатів було чимало запитань чи могли солдати заскочити в кузов на ходу авто. Однак чіткої відповіді свідок не дав. Також чоловік повідомив, що солдат не бачив до моменту поки не потрапили в полон.

Наразі в провадженні оголошена перерва, після котрої відбудеться заслуховування свідчень другого свідка зі сторони обвинувачення.

Зазначимо, що в судовій залі присутній регіональний представник Уповноваженого з прав людини Віталій Єгоров.

Читайте також: 51 ОМБр: історія про нескорених.








 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024