Володимирські школярі повертаються до звичного навчання у школах

07 Листопада 2021, 10:10
Володимир-Волинська ЗОШ №2 862
Володимир-Волинська ЗОШ №2

Школярі Володимир-Волинської громади з 8 листопада виходять на навчання, яке продовжуватиметься у звичному режимі. Навіть не зважаючи на те, що з 8 листопада Волинь буде знаходитись у «червоній» карантинній зоні. 

Початкові класи та дитячі садочки продовжать працювати у звичному режимі, розповіла Район.Володимир-Волинський начальниця управління з гуманітарних питань Оксана Бігун.

Натомість 5-11 класи виходять 8 листопада на навчання, але продовжити далі очну форму навчання школярі зможуть лише за умови 100% вакцинації працівників та педагогів закладів освіти.

   У нас в громаді є лише один освітній заклад в якому лише 4  особи не мають другої дози вакцини. Це ЗОШ№5. За вихідні ми прогнозуємо, що ці кілька працівників школи отримають другу дозу і школа у повному складі продовжить освітній процес, зазначила Оксана Бігун.

Також начальниця управління повідомила, що, якщо за вихідні ситуація з вакцинацією не зміниться, то приблизно до 50 працівників загальноосвітніх,  дошкільних та позашкільних установ громади будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Не відсторонюватимуть від роботи працівників, які отримали першу дозу вакцини, а на отримання другої ще не підійшов термін. Також не відсторонюватимуть тих, хто має протипоказання для вакцинації, хто перехворів на COVID-19.

До речі, як розповіла Оксана Бігун, чимало працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних установ громади мають довідки про наявність протипоказань для вакцинації проти коронавірусу.

Раніше йшлося, що Володимир-Волинській громаді лідерами з вакцинації проти COVID-19 є працівники школи села Ласків, де щеплення отримали 95,65 % осіб. 

Слід зауважити, що у всіх навчальних закладах міста вакциновано більш як 80% працівників, у дошкільних закладах ситуація дещо гірша. В громаді є дитячі садочки, де вакциновано трохи більше ніж 50% працівників.

Нагадаємо, з 8 листопада набуває чинності наказ про обов'язкову вакцинацію працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих держадміністрацій та їхніх територіальних органів, а також закладів освіти.

Читайте також: Володимирчани зможуть знайти центри вакцинації та пункти щеплень за GOOGLE-картою

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024