Володимирщина: за минулу добу рятувальники ліквідували дві пожежі

02 Листопада 2017, 13:39
6429

За минулу добу в області виникло 4 пожежі, переважна більшість яких трапились через коротке замикання електромережі. 2 з них - на Володимирщині. 

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Волинській області.

Так, 1 листопада  о 14.13 зайнявся цегляний житловий будинок на вулиці Богдана Хмельницького, що у місті Володимирі-Волинському. О 14:22 пожежу локалізували вогнеборці, а о 14.44 остаточно її ліквідували. Вогонь знищив 10 м.кв. покрівлі та пошкодив ще 70 м.кв.

О 23:49 у селі Свійчів Володимир-Волинського району зайнявся дерев’яний житловий будинок, який врятували від знищення працівники місцевої пожежної охорони села Галинівка. Вони за 11 хвилин ліквідували пожежу в будинку. Вогонь встиг знищити лише двоє дверей та обвуглити  20 метрів стіни. 

Усі ці пожежі виникли через коротке замикання електромережі.

Рятувальники нагадують, що будь-яка несправність в електропроводці і порушення правил її експлуатації призводить до пожежі. Особливо небезпечне коротке замикання, яке виникає при сполученні двох проводів з оголеними ділянками (з пошкодженою ізоляцією). При цьому проводи дуже нагріваються, виникає іскріння та спалахує захисна ізоляція проводів.

 Щоб зменшити ймовірність виникнення короткого замикання варто подбати про встановлення заводських електрозапобіжників, але ні в якому разі не робити саморобних вставок. Вставки, у випадку підвищення в електромережі напруги і у випадку короткого замикання, не розімкнуть електричне коло, не знеструмлять електромережу у квартирі.

 До короткого замикання і пожежі призводить перевантаження електромережі в результаті одночасного включення в мережу, особливо в одну розетку, декількох електроприладів. Тому, потрібно слідкувати, щоб проводи зовнішньої електролінії були натягнуті і не торкалися один одного, а на вводі у приміщення – взяті в ізоляційні трубки. Шнури до електроприладів, телевізорів, радіоприймачів і настільних ламп, а також штепсельні вилки і розетки повинні бути справними.

 Та найголовніше - монтаж електропроводки в будинку потрібно  роботи спеціалістам, а в процесі експлуатації проводити заміри діелектричної міцності електропроводки з метою виявлення пошкоджень.

 Аби не сталося пожежі у Вашій оселі, постійно дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а саме: використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток.

 Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності, бо це призводить до короткого замикання електромережі.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024