Ідеться про законність: хто і чому вимагає скасувати рішення про перейменування Володимира-Волинського

16 Листопада 2021, 17:30
Володимир-Волинський 1062
Володимир-Волинський

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 9 листопада 2021 року відкрито провадження у справі щодо скасування рішень по перейменуванню міста Володимира-Волинського.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив адвокат Сергій Лященко. Як стало відомо ІА Район.Володимир-Волинський, судова справа щодо скасування рішень по перейменуванню міста, містить аж 211 сторінок доказової бази.

Чому просять зупинити дію рішення Волинської ОДА про перейменування міста Володимира-Волинського на місто Володимир, – у розмові з місцевим підприємцем Андрієм Кандибою. Саме він разом з адвокатом, задля відновлення справедливості, звернулися до суду.

Ми також вимагаємо скасувати рішення сесії міської ради та громадських слухань, які відбулися до того, бо вважаємо що все це відбувалося з грубим порушенням законодавства України, – зазначив співрозмовник.

Як повідомив співрозмовник, вони хочуть, аби процедуру перейменування міста визнали неправомірною, через ймовірну підробку документів одним із відділів міської ради. 

У липні створили електронне опитування на сайті міськради, яке не ідентифікувало осіб і кожен міг залишати по кілька варіантів голосів. Було також організоване опитування у бюлетнях, але реєстр такого голосування теж не вівся. Не говорячи вже про те, що на початку навіть скриньки для голосування не були встановлені. Тож на сьогодні достеменно невідомо, скільки людей проголосувало, де зафіксовані ці результати в електронному чи паперовому вигляді. Також ніхто не порахував фінансову частину перейменування. Хоча обіцяли що зроблять..., – розповідає Андрій Кандиба.

У цьому випадку йдеться виключно про законність, наголошує співрозмовник.  

Відомо, що на цьому тижні очільник громади Ігор Пальонка збирається у Київ, де планує взяти участь у засіданні профільної комісії, яка розглядатиме подання Волинської обласної ради щодо повернення історичної справедливості – зміни назви міста Володимир-Волинський на Володимир.

Андрій Кандиба повідомив, що разом з адвокатом вони направили електронні та рекомендовані листи голові ВРУ, головам двох комітетів ВРУ, в яких повідомили, що справа по процедурі незаконного проведення перейменування наразі знаходиться у суді. 

На щотижневому брифінгу очільник громади Ігор Пальонка, відповідаючи на запитання медійників, розповів, що знає про звернення мешканців міста до суду і повідомив, що планує особисто зустрітися із ними.

Нагадаємо, 1 жовтня депутати Володимир-Волинської міської ради підтримали ініціативу щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир».

Як стало відомо Район Володимир-Волинський, «за» проголосувало 30 депутатів, з присутніх у сесійній залі 31. «Проти» висловився один депутат міської ради – Андрій Веремеєнко.

Пізніше, 20 жовтня депутати Волинської обласної ради підтримати ініціативу щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир».

«За» відповідний документ депутати проголосували на позачерговій дев’ятій сесії обласної ради восьмого скликання, яка відбулася 20 жовтня.

Депутати затвердили подання до Верховної Ради України щодо перейменування населеного пункту – міста Володимир-Волинський Волинської області на місто Володимир Волинської області.

Читайте також: Створили робочу групу, яка вивчатиме думку володимирчан стосовно перейменування міста

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024