Будинок культури та бібліотеку район фінансуватиме спільно з ОТГ

17 Листопада 2017, 20:09
6442

Голова райдержадміністрації Наталія Василець учора, 16 листопада 2017 року, ініціювала робочу нараду з головами об’єднаних територіальних громад щодо делегованих повноважень на 2018 рік.

У робочі зустрічі взяли участь голова районної ради Роман Гук, головний лікар Володимир-Волинської центральної лікарні Олександр Клачук, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, голови об'єднаних громад: В'ячеслав Католик, Віктор Поліщук, Ігор Пальонка та Сергій Панасевич. До обговорення визначеного питання безпосередньо долучилися і фахівці структурних підрозділів райдержадміністрації: начальник управління фінансів Олена Бондарук, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Бігун, провідний спеціаліст відділу культури та туризму Галина Руденчук, начальник управління соціального захисту населення Наталія Голюк та директор терцентру Любов Столярчук, - повідомляє відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Учасники наради розглянули питання формування місцевих бюджетів на 2018 рік, зокрема, фінансування спільних районних закладів. Мова йшла про заклади освіти, медицини, культури, соціального захисту населення.

На початку робочої зустрічі начальник управління фінансів районної державної адміністрації Олена Бондарук довела до відома головам ОТГ основні аспекти та вимоги бюджетного законодавства щодо формування місцевих бюджетів на наступний рік.

Далі надали слово головному лікарю центральної районної лікарні Олександру Клачуку, який коротко проінформував про зміни у підходах фінансування та функціонування медичних закладів району. А також звернувся із проханням до голів об’єднаних громад винести на розгляд чергової сесії питання щодо делегування державних повноважень Володимир-Волинській міській раді по обслуговуванню населення, яке проживає на території ОТГ в медичних закладах Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання на 2018 рік.

Щодо питань освіти, то голови громад згодилися співфінансувати дитячо-юнацьку спортивну школу, районний будинок школяра та методичний кабінет.
Собі ж новостворені громади забирають на баланс школи, дитячі садочки та, відповідно, заклади культури.

Довго точилися дискусії навколо функціонування районного будинку культури та районної бібліотеки.
Директор ЦРБ Людмила Сулік та провідний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації Галина Руденчук вкотре закликали підтримати ці заклади, адже саме вони є об’єднуючою ланкою для усього району.

- Ми не лише видаємо читачам книжки, ми надаємо кваліфіковану підтримку спеціалістам, які працюють у бібліотечній сфері. Проводимо для них різноманітні семінари, тренінги та методичні дні, надаємо методичну допомогу, ділимося напрацюваннями, - зазначила Людмила Сулік.

За підсумками наради голова райдержадміністрації Наталія Василець дала низку доручень щодо розробки механізмів передачі окремих установ на баланс територіальних громад, А також закцентувала увагу на тому, що завдання районної влади та керівників громад на місцях полягає у правильній організації роботи, щоб населення не відчуло дискомфорту в отриманні освітніх, медичних, соціальних послуг в цілому.
Відтак, дійшли спільної думки, що вище зазначені заклади будуть фінансуватися із районного бюджету та бюджетів об’єднаних громад.

- Необхідно уже зараз все зважити та прийняти відповідні рішення сесій, щоб до кінця грудня мати сформовані бюджети району та громад на майбутній рік, - підсумувала нараду голова райдержадміністрації Наталія Василець.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024