У Володимирі прийняли бюджет на наступний рік

23 Грудня 2021, 21:30
У Володимирі прийняли бюджет на наступний рік 384
У Володимирі прийняли бюджет на наступний рік

У Володимирі відбулась остання у 2021 році чергова сесія міської ради, під час якої депутати розглянули майже сотню питань порядку денного, серед яких найголовніший проєкт рішення – «Про бюджет Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2022 рік».

Збори провели 23 грудня. Про це пишуть на сайті Володимира.

Дванадцята чергова сесія розпочалась із заслуховування звітів постійних депутатських  комісій, які представили їхні керівники та члени – Микола Юнак, Олена Жуйвода, Костянтин Зінкевич та Роман Савюк. Депутати прозвітували про пророблену за рік роботу та озвучили головні питання, які вони порушували та вирішували протягом 2021 року.

Без обговорення депутати підтримали ряд нових місцевих програм, які попередньо детально розглядались на засіданнях комісій. Серед них: програма безбар’єрності, «Безпечна громада», програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Позитивно проголосували і за зміни до програм, які спрямовані на підтримку військових з’єднань, які знаходяться на території громади та правоохоронних органів, а також зміни до програми соціально-економічного розвитку громади.

Начальник управління бюджету та фінансів Оксана Субицька ознайомила депутатів з основними показниками бюджету на наступний рік. Доходи бюджету громади передбачаються у сумі 401 932 942 гривень, в тому числі доходи загального фонду бюджету – 395 787 842 гривень та доходи спеціального фонду бюджету – 6 145 100 гривень. На реалізацію місцевих програм передбачено 78 640 508 гривень.

Щодо видатків по галузях, то на освіту у наступному році передбачено 220 мільйонів гривень, на медицину – 22 мільйони гривень (крім коштів НСЗУ), культуру – 10 мільйонів 100 тисяч гривень, фізичну культуру і спорт – 14 мільйонів 900 тисяч гривень, територіальний центр – 10 мільйонів 100 тисяч гривень, благоустрій – 19 мільйонів 800 тисяч гривень, дорожнє господарство – 4 мільйона 400 тисяч гривень.

Дискусії серед депутатів викликало питання затвердження порядку розміщення зовнішньої реклами у громаді, а саме в частині встановлення вартості оренди за землю, на якій встановлені білборди. Під час голосування депутати повертались до цього питання двічі та в результаті внесли кілька правок – зокрема, щодо заборони розміщення зовнішньої реклами на будівлях, що належать до пам’яток архітектури та встановити оренду плату за земельну ділянку під білбордом у сумі 2, 5 тисячі гривень на місяць (за дворостінній білборд, розміщений на центральних вулицях міста), а не 1, 4 тисячі гривень, як передбачалось у проєкті рішення. 

Проголосували депутати і за низку земельних питань, серед яких найрезонансніші – про виключення майна комунальної власності з переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом продажу на електронному аукціоні по вулиці Драгоманова, 11 та про відмову у затвердженні детального плану території земельної ділянки по вулиці Драгоманова, 6.

Одним з останніх питань депутати підтримали присвоєння звання «Почесний громадянин міста Володимира-Волинського» 90-річній володимирчанці Наталії Грабарчук, яка протягом усього життя продовжувала справу свого відомого родича Олександра Цинкаловського у краєзнавстві.   

Насамкінець міський голова Ігор Пальонка привітав депутатський корпус, який протягом року працював, як єдина злагоджена команда на благо громади, з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024