Два агропідприємства Володимирщини увійшли в ТОП-7 кращих Волині

20 Листопада 2017, 12:44
11370

19 листопада в Україні відзначали День працівника сільського господарства. 

З нагоди свята «Перший» визначив ТОП-7 найпотужніших сільськогосподарських підприємств Волині. До цієї сімки найкращих увійшло два сільськогосподарських підприємства Володимирщини.

1. Компанія «Волинь-Зерно-Продукт», засновник - Євген Дудка

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волинь-зерно-продукт» розпочало свою діяльність у червні 2001 року, маючи у своєму активі незначний капітал. Сьогодні – це група компаній торгової марки «ВІЛІЯ», що мають в обробітку близько 19 тисяч га землі у Волинській та Рівненській областях, елеватори, борошномельні комплекси, власну лінію із переробки зерна, насіннєвий завод, чималий автопарк, власну торгову марку представлення продуктів переробки ( борошна та круп).

2. ТОВ «П’ятидні», директор - Валерій Діброва

ТОВ «П'ятидні» обробляє 16,5 тисяч га землі у п'яти районах області. Займається посівом пшениці, цукрового буряка, ріпаку, кукурудзи, гороху, сої, гречки, чечевиці та соняшника.

3. СГПП «Рать», керівник – Віктор Шумський

СГПП «РАТЬ» спеціалізується на вирощуванні зернових культур, цукрового буряка, ріпаку, овочівництві, садівництві, молочному та м’ясному скотарстві. Має статус: насіннєвого господарства, якому надане право на виробництво та реалізацію елітного насіння та садивного матеріалу; племзаводу з вирощування корів української чорно-рябої молочної породи.

4. ПОСП імені Т.Г. Шевченка, керівник – Андрій Турак

ПОСП імені Шевченка – єдине на Волині і одне з небагатьох в Україні сільськогосподарських підприємств, яке у 2010 році отримало статус спеціалізованої сировинної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування.

У 2012 році підприємство розпочало власну переробку молока та виробництво молокопродуктів під торговою маркою «УгринівМолоко».

5. Агрофірма «КАМАЗ-АГРО», засновник –  Олександр Андріанов.

Агрофірма була утворена у 2001 році на базі двох сільгосппідприємств — КСП «Новосілки» та ПП «Острожецьке». Виробництво сільськогосподарської продукції у господарстві здійснюється інтенсивним шляхом. Запроваджуються нові технології як у рослинництві, так і в тваринництві. На сьогодні агрофірма «Камаз-Агро» може похвалитися солідними врожаями. Також в господарстві нараховується кілька сотень голів великої рогатої худоби.

6.Агропідприємство «Західний Буг», керівник – Микола Юнак.

Потужним господарством у Володимир-Волинському районі є «Західний Буг». Його кваліфіковані спеціалісти вирощують озимі культури: пшениця, жито, ріпак,  ярі культури: горох, сою, яру пшеницю. Чимало площ цьогоріч було віддано під соняшник.

7. ПОСП імені Івана Франка, керівники Василь та Олег Тарараї

На Горохівщині у приватно-орендному сільськогосподарському підприємстві імені І. Франка вирощують зернові культури, цукрові буряки, ріпак та інші технічні культури. Крім того, ПОСП спеціалізується на молочному скотарстві – цією ділянкою роботи керує молодий, але перспективний син Василя Тарарая. Батько з сином пліч-о-пліч працюють разом на сільгосппідприємстві.

Коментарі
23 Листопада 2017, 23:04
Камаз-агро це дуже прекрасне та передове господарство рівненської області, але яким чином воно в рейтингу волинських аграріїв незрозуміло! Камаз агро в цьому році стало кращим агропідприємством рівненської області!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024